„Am văzut susţinerea oamenilor din Şag, lucru care mă onorează” ⦁ Interviu cu Flavius Roşu, candidatul PSD pentru Primăria Şag

Comuna Şag a înregistrat în 5 iunie o premieră în ceea ce priveşte alegerile. În localitatea limitrofă Timişoarei, s-a ajuns la balotaj între candidatul PSD, Flavius Roşu, şi cel al PNL, Daniel Precup, ambii fiind votaţi de către 387 de alegători. Potrivit legii, votul se reia în 19 iunie, iar cei doi candidaţi aflaţi la egalitate pe prima poziţie în preferinţele votanţilor din Şag se luptă acum din nou pentru postul de primar. Flavius Roşu, candidatul Partidului Social Democrat, spune că nu se aştepta la un astfel de deznodământ şi că este pregătit pentru o nouă confruntare cu contracandidatul său.

– Flavius, aţi ajuns, iată, la o situaţie mai rar întâlnită în alegeri: balotajul. Cum vezi situaţia în acest moment?

– Da, rar se ajunge în astfel de situaţii, am înţeles că mai este o comună în România în care e tot balotaj. Nu mă gândeam că se va ajunge la aşa ceva, nici nu cred că se gândea cineva… Acum o luăm de la capăt, cu aceeaşi energie şi dorinţă de a câştiga aceste alegeri. Sunt convins că şi contracandidatul meu are acelaşi gând, să fie primar din 20 iunie. Lupta este una serioasă, fiecare se bate cu armele lui, ambii încercăm să convingem oamenii că suntem persoana potrivită pentru a conduce comunitatea.

Această campanie a fost una atipică, una în care am muncit foarte mult. Şi, cu toate că mă simt obosit, aş repeta această experienţă fără să stau pe gânduri. Am trăit atâtea momente frumoase, am avut sute de întâlniri cu oamenii din Şag… A fost frumos, trăiesc cu impresia că în fiecare zi am învăţat câte ceva nou, că am acumulat experienţe care pe viitor îmi vor fi de folos.

– La sfârşitul acestei săptămâni, oamenii din Şag vor ieşi din nou la vot. Care este atmosfera în comună?

– Este linişte, pentru că după alegerile din 5 iunie, fiecare om şi-a reluat cursul normal al vieţii. Dar probabil că, înainte de ziua de 19, va fi din nou puţină agitaţie. Eu nu am încetat nici o secundă să mă gândesc la acest nou tur de scrutin, am rămas concentrat pe ceea ce ştiu că am de făcut, pentru că nu vreau să îi dezamăgesc pe oamenii care au crezut în mine, care m-au susţinut şi încurajat în toată această campanie.

Ştiu cât am muncit eu, ştiu cât au muncit oamenii de lângă mine, am văzut susţinerea oamenilor din Şag, mă onorează şi nu vreau să dezamăgesc. Eu cred că vom câştiga în 19 iunie alegerile şi apoi ne vom apuca de treabă, pentru că în Şag sunt multe lucruri de făcut.

– Se vorbeşte de unele alianţe post-electorale. Aveţi înţelegeri cu alte partide?

– Am semnat un protocol de susţinere cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi cu Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Este vorba de un pact pentru viitor, unul de susținere, în primul rând, a proiectelor pentru comuna noastră, unul prin care ne angajăm să muncim serios și temeinic cu dorința și convingerea că putem să readucem Şagul în fruntea comunelor din județul Timiș.

Le mulțumesc pentru susținere celor doi colegi, Florin Luca şi Alexandru Hubert, pentru încrederea pe care mi-o acordă şi sunt convins că vom colabora foarte bine. De partea cealaltă, candidatul PNL are o înţelegere cu M10 şi cu un independent, Darko Leu… Am senzaţia, însă, că se manipulează foarte mult, pentru că în spaţiul public au apărut deja informaţii neconforme cu realitatea.

Se vorbeşte de retrageri de pe liste ale unor consilieri, cum ar fi fostul primar Venus Oprea, de alianţe puternice împotriva mea. Nu mă deranjează că se coalizează împotriva mea, dar mă deranjează minciuna şi manipularea. Însă cred că oamenii nu pot fi minţiţi atât de uşor şi că îşi dau seama de calitatea umană a fiecăruia dintre noi.

– Există posibilitatea ca, peste câteva zile, Consiliul Judeţean Timiş şi Şagul să fie conduse de reprezentanţi ai aceluiaşi partid. Cât crezi că ar conta acest aspect?

– Ar conta enorm, datorită sprijinului pe care îl putem primi de la domnul Sorin Grindeanu, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Eu am avut mai multe discuţii cu dânsul, i-am detaliat care sunt problemele cu care ne confruntăm şi ceea ce mi-am propus eu să fac pentru comuna Şag. Domnul Grindeanu m-a încurajat foarte mult şi m-a asigurat de tot sprijinul. Ştiu că demersurile noastre vor fi încurajate şi susţinute de Consiliul Judeţean. Eu sper ca, începând de luni, să vorbesc cu Sorin Grindeanu ca de la primar la preşedinte de Consiliu şi să începem să muncim şi să ne implementăm proiectele.
– Haide să facem un exerciţiu de imaginaţie: câştigi alegerile în 19 iunie. Care este prima măsură pe care o iei în calitate de primar?
– Sunt mai multe măsuri care trebuie luate cât mai repede, eu am deja câteva creionate foarte clar pentru prima lună de mandat. Dar mai întâi trebuie făcut un audit, pentru că trebuie să ştim exact care este realitatea.

Au fost 16 ani în care s-au întâmplat multe în Şag, 16 ani în care au planat asupra primăriei şi conducerii ei multe suspiciuni. Avem nevoie de acest audit pentru a pleca la drum cu o imagine corectă şi exactă a comunei. Mai apoi, trebuie renegociate de urgenţă contractele cu Retim şi cu societatea care se ocupă de transport. Dacă acest din urmă contract nu reuşim să îl renegociem, îl reziliem.

Nu se poate ca un om din Şag să plătească 7 lei un bilet până la Timişoara, este foarte mult. Cred că trebuie făcută repede şi o evaluare a personalului din primărie pentru că unii dintre angajaţi nu corespund, am primit multe sesizări din partea locuitorilor pe această temă. Şi, ca să fie clar, cine nu corespunde, pleacă. Sunt multe de făcut şi sunt convins că alături de oamenii din comună vom reuşi.

– Care ar fi necesităţile comunei în acest moment?

– Şagul este o comună periurbană, dar una care încă nu se ridică la nivelul altor comune de acelaşi fel cum ar fi Giroc, Dumbrăviţa, Moşniţa sau Sânandrei. Nu este normal ca, în 2016, să nu fie racordată întreaga comună la reţeaua de canalizare sau să nu ai o sală de sport corespunzătoare pentru copii. Comuna este foarte frumoasă, dar are nevoie de o cosmetizare serioasă, trebuie amenajate parcurile.

Potenţial este, dar nu s-a făcut nimic până acum pentru atragarea investitorilor, ceea ce ar însemna crearea de locuri de muncă. Multe sunt de spus, dar mai ales de făcut.

– Flavius, mult succes.

– Vă mulţumesc şi vă aştept la Şag peste câteva luni, pentru a vedea că lucrurile au luat-o, într-adevăr, într-o direcţie bună.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “„Am văzut susţinerea oamenilor din Şag, lucru care mă onorează” ⦁ Interviu cu Flavius Roşu, candidatul PSD pentru Primăria Şag

  1. Bravo Flavius!! Succes Duminica la alegeri si sunt sigur ca vei reusi sa devii Primar al Sagului. Avem nevoie de cineva tinar, de cineva capabil sa rezolve problemele ( in special cele din zona Chicago), de cineva care sa se implice in dezvoltarea comunei. Succes!

Lasă un răspuns