Valea lui Liman se pregătește de nedeie

Microstațiunea turistică timișeană Valea lui Liman, din vecinătatea izvoarelor Begăi, se pregătește să găzduiască sâmbătă și duminică, 12-13 august, o nouă ediție, a 45-a, a tradiționalei Nedei a românilor de pretutindeni, organizată de administrația comunei Tomești, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Manifestarea a debutat în anul 1973, inițial sub titulatura de Festival al muzicii și dansului popular, denumirea actuală dobândind-o după 1990, de când au început să sosească și delegații reprezentative ale comunităților românești de peste hotare.

Ca și în anii precedenți, prima zi va fi rezervată tinerilor și programelor cultural-muzicale adecvate acestora – cap de afiș fiind formația ”Vest Phoenix Cover UPT” din Timișoara.

A doua zi, la ora 11, este programat un spectacol la care vor participa ansamblurile ”Doina Bihariei” (Ungaria), ”Iablanica” și ”Sorocul” (Serbia), ”Valea Mureșului” (Săvârșin, Arad), ”Făgețeana” (Făget) și grupul de dansuri tradiționale din Tomești.

Își vor mai da concursul orchestra ”Frații Drăgan” și soliștii Ramona Drăgan, Diana Sălagea, Petrică Miulescu Irimică, Costel Bambu și, respectiv, Mircea Cârțișorean.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns