Uraganul Irma a lovit năprasnic statul american Florida! Video

Uraganul Irma a ajuns duminică în statul american Florida, în zona insulelor, și bătea cu peste 200 de km/oră. Șapte oameni și-au pierdut viața în Florida în accidente de mașină cauzate de vântul puternic.

Sute de mii de oameni au fugit din calea furtunii, iar alte câteva sute de mii au rămas baricadați în case ori au căutat refugiu în adăposturi. Peste 1,5 milioane de gospodării au rămas fără electricitate, iar meteorologii au avertizat că apa va depăși cu cinci metri nivelul uscatului.

Uraganul Irma a ucis 24 de oameni în Caraibe și a făcut pagube de peste un miliard de euro. A lovit Cuba și Bahamas și acum a ajuns pe coastele statului american Florida. Aproape şapte milioane de oameni din Florida şi Georgia, printre care 35.000 de români, au primit ordin de evacuare. Oamenii au fost îndemnaţi să plece oriunde pot, înainte ca furtuna să atingă țărmul.

Stare de calamitate în Italia

Vremea extremă face ravagii și în Europa, nu foarte departe de România. Oraşul italian Livorno a fost devastat de o furtună venită peste noapte şi care a adus 400 de litri de ploaie pe metrul pătrat în doar patru ore.

Un râu de nămol s-a abătut asupra străzilor şi a luat pe sus maşini şi pubele. În urma catastrofei s-au înregistrat şase morți și trei dispăruți. Cinci persoane care locuiau în subsolul unei case dintr-un cartier al orașului Livorno au murit.

Potrivit unui jurnalist român din Italia, citat de Realitatea TV, o a șasea victimă a murit într-un accident de mașină cauzat de asemenea de inundațiile masive. Zeci de case au fost avariate, iar multe drumuri nu mai pot fi folosite. Primarul din Livorno a anunţat că situaţia este dramatică şi a decretat starea de calamitate.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns