Unde petrec timişenii Revelionul

Aproape că nu e club, restaurant sau hotel în Timişoara unde să nu se organizeze petrecere în noaptea de Revelion. Bănăţenii au de unde alege pentru că oferta e bogată, petreceri organizåndu-se şi în unele cămine culturale de la sate. Nu mai punem la socoteală chefurile care se ţin în locuinţele unor timişeni.

Meniul, principala atracţie

Restaurantele se bazează, în principal, pe meniul din noaptea dintre ani. Aşa se face că putem găsi preparate diverse, unele realizate de maeştri bucătari. Nu lipsesc nici bucatele tradiţionale, însă se pare că publicul este atras de meniurile mai sofisticate de tip pulpă de raţă cu piure de ţelină şi alune coapte, risotto cu piept de raţă afumat şi curry, coşuleţe cu salată de avocado şi creveţi, turnedou de foie gras cu ciuperci de pădure aromate şi cartofi zdrobiţi, crostini cu brânză de capră, ulei de mentă şi crutoane de pâine integrală, jeleu de pepene cu şunculiţă şi biscuite crocant ori cotoroage de porc. {i tradiţionalei verze călite i se adaugă, în unele locuri, o notă exotică cu… nucă. Există şi un local în Timişoara care oferă în această noapte mai multe feluri de steak-uri de vită care mai de care mai sofisticate, realizate de un maestru bucătar, contra sumei de 130 de euro. Sunt, de asemenea, localuri care pun la dispoziţia clienţilor candy bar sau cheese bar, iar băuturile în multe locuri sunt „la discreţie”. În privinţa desertului, majoritatea localurilor oferă tort festiv, însă se mai pot găsi prăjituri specifice restaurantului sau tort de mere cu muguri de pin.

Petreceri tematice

Nu puţine sunt localurile din Timişoara care le oferă clienţilor în noaptea de Revelion petreceri tematice. Una dintre ele, care se doreşte a fi mai sofisticată, este specifică anilor ’20.
petrecere-20
Clienţii vor asculta jazz şi swing, îşi vor face apariţia pe covorul roşu, în prezenţa paparazzilor şi vor gusta din viaţa unui… star de cinema.

Desigur, pentru că este vorba de staruri, şi preţul este pe măsură, 500 de lei de persoană.

Cu copiii în noaptea dintre ani dintre ani

Un alt restaurant din Timişoara le oferă bănăţenilor posibilitatea de a petrece noaptea dintre ani alături de copii. Pentru cei mici, dar şi pentru părinţi sunt organizate jocuri, iar preţul este de 170 de lei pentru doi părinţi şi un copil.
jocuri-copii-parinti
Restaurantul mai pune la dispoziţia petrecăreţilor vese la, iar părinţii trebuie să aducă platouri cu mâncare. Doamnele prezente vor avea posibilitatea să reîmbrace rochia de mireasă, după ora 12 noaptea, urmând să fie şi premiate.

Muzică pe toate gusturile

În unele localuri din Timişoara atmosfera va fi întreţinută de DJ, însă nu vor lipsi solişti precum Doriana Talpeş, Liliana Pătruţi, Cristina Ghitoaică, Mihaela Paşca, Andreea Voica, Deian Galetin, Carmen Popovici Dumbravă sau formaţii ca Phaser.

Preţuri în funcţie de ofertă

Preţurile la localurile, restaurantele şi cluburile din oraş sunt în funcţie de ofertă. În cluburi acestea sunt mai mici, dar nici meniul nu este foarte variat, pe când la restaurante acestea cresc. Timişorenii care şi-au rezervat locuri din timp au beneficiat şi de diferite reduceri. Pentru localurile cu meniuri şi solişti sau DJ preţurile încep de la 239 de lei şi ajung până 500 de lei de persoană.

Revelion în aer liber

Nu puţini sunt timişorenii care optează să petreacă Revelionul în Piaţa Victoriei, unde primăria organizează concerte, printre cei prezenţi pe scenă urmând să fie şi Ştefan Bănică.
banica
Pentru această distracţie bănăţenii au nevoie de haine groase şi bună-dispoziţie.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns