Un truc matematic amuzant

Poţi deveni vedeta zilei pentru cei din preajmă fără să fie nevoie să istoriseşti cine ştie ce întâmplări nemaiauzite, ci utilizând un truc inventiv. Este vorba despre un mic joc matematic prin care îi poţi uimi pe cei din anturaj, „ghicindu-le” cu o precizie care îi va lăsa cu gura căscată atât vârsta, cât şi o cifră de la unu la nouă la care s-au gândit!

Totul nu durează mai mult de un minut, iar rezultatul este, după cum vei putea vedea cu ochii tăi, unul garantat. Trebuie doar să-i ceri unei persoane a cărei vârstă nu o cunoşti – e preferabil să fie un voluntar, pentru a nu isca suspiciuni în asistenţă – să răspundă la şase cerinţe, după care vei căpăta în ochii celor de faţă o aură de mare magician!

Deocamdată, însă, poţi verifica pe propria piele trucul ingenios care îţi va indica, la final, vârsta exactă şi cifra de la unu la nouă pe care ai ales-o.

1. Bifează una dintre cifrele de mai jos:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
2. Înmulţeşte cifra pe care ai ales-o cu 2.
X x 2
3. La rezultatul obţinut adaugă 5.
X x 2 + 5
4. Înmulţeşte rezultatul cu 50.
(X x 2 + 5) x 50
5. Dacă a fost deja ziua ta de naştere în acest an, adaugă la rezultat 1.767. Dacă nu a fost încă ziua ta de naştere anul acesta, adaugă 1.766.
6. Scade din rezultatul obţinut anul naşterii tale.
Efectuând cele şase operaţii matematice indicate, ai obţinut un rezultat din trei cifre. Prima cifră este cea pe care ai ales-o iniţial. Numărul reprezentat de celelalte două cifre indică exact vârsta ta!

Desigur, nu e nimic magic aici, deşi într-o primă instanţă aşa poate părea pentru neiniţiaţi. E doar aritmetică simplă, atât şi nimic mai mult.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns