Un tânăr viceprimar din Timiş are o pasiune aparte

Un tânăr viceprimar din Timiş are o pasiune aparte. În biroul lui stau, pe o poliţă, trei aparate de fotografiat vechi. Sunt dintre cele clasice, îmbrăcate în huse de piele: un Agfa Camera, un Fotobox şi un altul inscripţionat cu litere chirilice.

În spatele edilului, Raul Crăciun, din oraşul Gătaia, se află un radio vechi, care încă mai funcţionează. E vorba de un „Bucureşti 500”, care a fost creat în anul 1960. Cele patru piese care se găsesc în biroul vicelui sunt doar o mică parte din colecţia pe care o deţine Raul Crăciun.

Viceprimarul oraşului Gătaia are în prezent peste opt aparate de radio şi zece de fotografiat, toate de peste 60 de ani, cele mai multe fiind şi funcţionale. Pasionat încă de când era copil de antichităţi, Raul Crăciun a pus bazele colecţiei lui pe vremea când era elev. „Îmi plac lucrurile vechi, pentru că de obicei sunt şi de calitate”, ne-a spus edilul.

„Am început colecţia cu câteva obiecte, după care am primit altele de la rude şi prieteni. Cele mai multe funcţionează, dar am şi câteva care sunt doar pentru decor”, a precizat viceprimarul.

Pe lângă pasiunea pentru aparate de fotografiat şi radiouri, Raul Crăciun are acasă o interesantă colecţie de bancnote româneşti interbelice, începând cu anii ’30.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare