Un tânăr timişorean a obţinut o nouă performanţă

Este deja un nume cunoscut, fiind printre cei mai buni olimpici din judeţul Timiş. Punctul lui forte este informatica, tânărul fiind deţinătorul a numeroase medalii.

Vlad Rochian, elev la Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara, a reuşit o nouă performanţă, obţinând la cea de-a 23-a ediţie a Olimpiadei de Informatică Central-Europeană, ce a avut loc la Piatra-Neamţ, medalia de argint. La competiţie au participat 52 de tineri din 12 ţări, iar echipa României, formată din opt membri, a obţinut o medalie de aur, două de argint şi patru de bronz.

„A fost un concurs greu, subiectele având un nivel ridicat de dificultate. De fapt, această olimpiadă este recunoscută ca fiind una deosebit de dură”, a spus Vlad Rochian.

Până în prezent, tânărul licean deţine trei medalii de argint şi una de bronz, toate obţinute la competiţiile internaţionale.

Pentru Vlad informatica reprezintă marea lui pasiunea şi, ca urmare, şi în vacanţa de vară el lucrează la un site de concursuri online de informatică. „E vorba de un intership de vară, la un site care se adresează profesioniştilor şi celor care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele în programare competitivă. Concepem programe care să rezolve anumite cerinţe”, a explicat liceanul.

Nici în vacanţă Vlad nu are prea mult timp liber, fiind mereu ocupat cu informatica. Din toamnă, tânărul timişorean va fi elev în clasa a XII-a şi se pregăteşte pentru admiterea la facultate. Vrea să studieze la Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de Matematică-Informatică. Consideră cu nu e nevoie să înveţe în străinătate şi spune fără ezitare: „Tot ce pot studia acolo pot învăţa în ţară”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns