Un specialist român din SUA a dezvoltat un sistem digital pentru depistarea ştirilor false

Rada Mihalcea, un specialist român al Universităţii din Michigan, a dezvoltat un sistem digital care poate face distincţia între ştirile reale şi cele false, de multe ori cu rate de succes mai mari decât în cazul oamenilor, informează site-ul DigitalTrends.com.

Sistemul digital poate fi folosit de platforme precum site-uri de ştiri şi motoare de căutare online, pentru filtrarea articolelor care au scopul dezinformării.

„La fel ca toată lumea, am fost deranjaţi de efectele negative pe care ştirile false le pot avea asupra evenimentelor politice majore şi asupra vieţii de zi cu zi”, a declarat Rada Mihalcea, profesor de Ştiinţe informatice la Universitatea din Michigan şi dezvoltator al proiectului.

„Grupul meu a efectuat aproape zece ani o activitate semnificativă pentru detectarea mesajelor false. Am observat o oportunitate majoră de abordare a unei probleme societale prin expertiza pe care am acumulat-o de-a lungul anilor”, a explicat Rada Mihalcea pentru Digital Trends.

Rada Mihalcea şi echipa ei au dezvoltat un algoritm lingvistic care analizează discursurile scrise, verificând structura gramaticală, punctuaţia şi complexitatea, elemente care pot semnala o ştire falsă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Un specialist român din SUA a dezvoltat un sistem digital pentru depistarea ştirilor false

Lasă un răspuns