Un român, urmărit de o lume întreagă

Bibliotecarul Avram Iancu (42 de ani), din Hunedoara, continuă să uimească o lume întreagă. El a reuşit o nouă performanţă: să ajungă de la Sulina la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reuşise să străbată Dunărea fără costum de neopren.

CITEȘTE ȘI: Comuna timișeană care dispune de toate utilitățile necesare. Condițiile sunt ca la oraș!

Pe 2 septembrie, în Anul Centenarului, Avram Iancu a pornit în stabilirea unei premiere mondiale: traversarea în înot a Mării Negre, aproximativ 630 km (Sulina – Istanbul).

În final au fost 680 km în 60 de zile! „Am parcurs mai mult decât estimarea iniţială. La capătul cursei am înotat şi prin Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăţi, pe toate planurile.

Dacă ar fi să le înşir n-aş mai termina.

CITEȘTE ȘI: Lia Olguţa Vasilescu, veşti pentru profesori! Cum vor creşte salariile de la 1 ianuarie. Majorări şi în Sănătate

Dar, oricât de multe au fost, acestea pălesc în comparaţie cu sacrificiul lui Brâncoveanu şi al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul”, a scris Avram Iancu pe Facebook, după ce a călcat pe celălalt mal al Bosforului.

De ce o face? “Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic!

Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale fluviului în Marea cea Neagră”.

În toată perioada în care a parcurs acest traseu, de la Sulina la Istanbul, Avram Iancu a figurat în concediu fără plată la biblioteca din Petroşani, unde lucrează ca bibliotecar.

Tată a trei fetiţe, Avram Iancu deține numeroase recorduri.

El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască.

Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

Cea mai mare performanţă a sa este însă ”maratonul dunărean”, de la izvoare la vărsarea în mare, fără costum de protecţie şi fără labe de înot, în 2017.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *