Un prestigios premiu, acordat anual de Academia Română, a ajuns la Timișoara. Cui i-a fost decernat

Prestigiosul premiu „Alexandru D. Xenopol“, acordat anual de Academia Română pentru cea mai bună cercetare de istorie modernă și contemporană, a revenit cercetătorului timișorean prof. univ. dr. Radu Păiușan de la Universitatea de Vest.

Cunoscutul om de cultură a fost răsplătit astfel pentru volumul de studii ”Activitatea Uniunii Patrioţilor (1944-1945) şi a Partidului Naţional-Popular (1946-1949) în Sud-Vestul României”, apărut la Editura Eurostampa în 2013, an pentru care cel mai înalt for științific al țării a decernat premiile la această ediție.

Același premiu a fost acordat și cercetătorului francez de origine română Carol Iancu.

Ceremonia de premiere s-a desfășurat la sediul din Capitală al Academiei Române, cu acest prilej fiind recompensate, prin premii specifice, cele mai bune contribuții la patrimoniul științific și cultural-artistic național din fiecare domeniu pentru care există o secțiune academică.

Doctor în istorie cu teza ”Mișcarea națională din Banat și unirea cu România”, Radu Păiușan este președinte-fondator al Asociației Istoricilor Bănățeni și membru în numeroase societăți științifice de gen din țară și din comunitățile românești de peste hotare, semnând, de-a lungul carierei științifice, peste 20 de volume de studii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Un prestigios premiu, acordat anual de Academia Română, a ajuns la Timișoara. Cui i-a fost decernat

  1. Radule,ma bucur sincer de apreciera adevarata pentru activitatea binecuvantata a ta. Sarbatori fericite si La Multi Ani tie si tuturor celor dragi.

Lasă un răspuns