Un nou program lansat de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană

Timişoara 2021 lansează programul „Power Station”, o investiţie pe termen lung în vederea pregătirii resurselor umane în cultură pentru anul 2021, dar şi după aceea. Prima iniţiativă, denumită Engagement Unit – unitatea de implicare şi participare a publicului, care se va deschide din această toamnă – va aduce mai aproape publicul de artă şi cultură în jurul Programului Cultural Timişoara 2021.

În acest sens, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE), în parteneriat cu Asociaţia MetruCub-resurse pentru cultură, în colaborare cu Festivalul Simultan 2017 şi Muzeul de Artă (expoziţiile permanente şi temporare), lansează un apel public în cadrul unui program de formare pentru mediatori culturali în artă prin educaţie.

„Scopul nostru, în acestă perioadă de StartUp pe care o parcurgem, este acela de a dezvolta un public activ, informat şi cu spirit critic în domeniul artistic, iar aceste prime colaborări cu un festival şi o instituţie publică de artă majoră vor genera experienţe valoroase şi sinergii în comunitatea timişoreană”, a explicat Simona Neumann, directorul executiv al ATCCE. Programul constă în două ateliere de lucru, urmate de practici concrete realizate în cadrul iniţiativelor mai-sus menţionate, care se vor desfăşura până la finalul anului 2017.

Perioadele de desfăşurare a atelierelor de lucru sunt: 8-10 septembrie pentru 25 de participanţi şi 22-24 septembrie pentru 20 de participanţi. Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt binevenite atât din partea profesioniştilor, cât şi a voluntarilor.

Detalii privind atelierele, procedura de selecţie şi formularul de înscriere se găsesc la următorul link: http://www.timisoara 2021.ro/2017/08/01/dezvoltareacomunitatii-de-mediatori-culturali/. Cei interesaţi se pot înscrie până în 29 august 2017 (ora 23,59) prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate în data de 1 septembrie 2017.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns