Un mare festival din Timiş, mutat în iulie. Care este motivul

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Lubeniței de la Gottlob este și ultima care va avea loc în data de 15 august. De anul viitor, manifestarea dedicată pepenilor verzi va fi organizată cu două-trei săptămâni mai devreme, când recoltatul se va afla în toi pentru a putea asigura o cantitate de cel puțin 20 de tone necesară evenimentului.

”Intenționăm să mutăm festivalul la sfârșitul lunii iulie pentru că, în ultimii ani, în 15 august nu prea mai erau lubenițe. Anul acesta am hotărât să păstrăm data tradițională pentru că e o ediție jubiliară și și-au anunțat prezența mulți dintre foștii locuitori ai comunei, stabiliți acum în Germania, care și-au planificat concediul în august. De asemenea, avem ca invitați partenerii noștri din Újszentiván (Ungaria) și Idvor (Serbia)”, a precizat Gheorghe Nastor, primarul localității.

Potrivit acestuia, în acest sezon, răsadurile de pepeni verzi au fost plantate pe aproape 300 de hectare și se așteaptă la o producție de 40-100 de tone la hectar, în funcție de îndemânarea și… norocul producătorului.

An de an, la Gottlob, Festivalul Lubeniței aduce mii de vizitatori, atrași de gustul delicios al fructului marcă-înregistrată, dar și de concertele și competițiile sportive organizate cu această ocazie.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns