Un mare artist timişorean, printre elitele lumii

Ștefan Popa Popa’s rămâne același artist fără egal, surprinzând prin forța talentului său, prin harul de portretist și prin prezența în cele mai surprinzătoare locuri în care se află liderii și elitele lumii din cele mai diverse domenii. Numeroase evenimente internaționale importante par a nu fi posibile fără el.

Este invitat de mari oameni politici, de capete încoronate, de glorii sportive și lista nu se oprește aici. A primit peste 100 de distincții în țară și peste 70 de prestigioase premii internaționale, a participat la zeci de expoziții și demonstrații de virtuozitate artistică, în țară și străinătate.

Toate acestea au o singură explicație: artistul român este și el un rege, un lider și un campion – al caricaturii și al portretului – iar penelul său imortalizeză clipa, cum nici filmul și televiziunea nu reușesc. Cu puțin timp în urmă, marele artist și-a inaugurat propriul muzeu la Timișoara, având ca invitați reprezentanți ai elitei internaționale din domeniul artei sale, precum și numeroase personalități culturale și de media din România. Mereu nemulțumit de modul de apreciere a operei sale în țară, de această dată Ștefan Popa Popa’s a avut parte, pe măsura talentului său, de o veritabilă sărbătoare, cu ecouri ample în mass-media.

Anul care se încheie a consemnat prezența timișoreanului și a lucrărilor lui la evenimente de primă mărime, cum a fost cea de-a 50-a ediție a Festivalului Internațional de Șah de la Bienne-Biel din Elveția, unde caricaturile sale au însoțit mari campioni ai lumii, ca rusul Anatoli Karpov sau chinezoaica Hou Yifan.

Dar Popa’s a fost alături și de sportivii noștri, la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj-Napoca și la Jocurile Francofoniei de la Abidjian (Coasta de Fildeş). Este la fel de notabilă prezența artistului timișorean cu 38 de portrete și caricaturi ale unor mari jucători în Muzeul Fotbalului Internațional (Museo del Calcio Internationale) din Roma. În vară a fost invitatul marelui duce de Luxemburg, Henri, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a acestei țări.

Recent, artistului i-a fost solicitată o întâlnire din partea noului ambasador al Republicii Cuba în România, ES Roberto César Hamilton Magaña, care a primit această însărcinare de la președintele Raul Castro Ruz. Cu prilejul turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, Ștefan Popa Popa’s, în calitate de caricaturist oficial, se va afla la Moscova. Expoziția va cuprinde 1.400 de portrete ale jucătorilor, antrenorilor, oficialilor și ale unor foste glorii ale fotbalului, maximum 42 din fiecare țară dintre cele 32 calificate la această întrecere fotbalistică de vârf.

Artistul este invitat, de asemenea, la aniversarea a zece ani de existență a ASCoT Club din Monaco, ce se desfășoară sub înaltul patronaj al prințului Albert al II-lea (în perioada 29 august -1 septembrie 2018), ocazie cu care va fi împreună cu marii ași ai tenisului mondial. În prima zi din septembrie este sărbătorită Ziua Națională a Principatului Monaco, prilej cu care timișoreanul va constitui o prezență artistică printre capetele încoronate și prinții lumii.

Foto: Constantin Duma


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns