Un bărbat de 99 de ani merge zilnic 10 kilometri pe jos pentru a-și vizita în spital soția bolnavă

Un bărbat de 99 de ani merge zilnic 10 kilometri pe jos pentru a-și vizita în spital soția bolnavă. Ceea ce face în fiecare zi Luther Younger, din Rochester, New York, este o dovadă a faptului că dragostea adevărată încă există, indiferent de vârstă, scrie CBS News.

Luther merge în fiecare zi zece kilometri, indiferent că e cald, plouă sau e zăpadă, până la spitalul în care este internată soția sa Waverlee, cea care i-a fost alături 55 de ani. El a devenit o celebritate locală în orașul său și mulți oameni îl recunosc din pelerinajul zilnic.

Waverlee Younger a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier în urmă cu aproape nouă ani, iar doctorii i-au dat de trăit încă doar cinci ani. Fiica cuplului, Lutheta, spune că ambii părinți au rămas extrem de puternici, atunci când au aflat vestea. În ultimii nouă ani, Waverlee a intrat și a ieșit din spital, uneori stând acolo luni întregi. Luther a rămas lângă ea în tot acest timp și a mers zilnic la spital, uneori chiar dormea acolo, pe podea, lângă patul soției sale.

În ultima perioadă Waverlee a fost internată din nou după o pneumonie, iar soțul său și-a reluat drumurile zilnice. Ar putea să ia autobuzul, dar el refuză acest lucru. „Am o soție, nu vreau să aștept în autobuz să ajung la ea. Vreau să merg acolo să-mi văd nevasta”, explică el.

În plus, el spune că îi place să meargă pe jos pentru că îl ajută să-și limpezească mintea, în plus este un om obișnuit cu munca fizică și cu temperaturile ridicate, întrucât a crescut în Fort Worth, Texas. Luther este, de asemenea, un fost soldat în Marina Americană care a luptat în războiul coreean și se mândrește cu condiția sa fizică.

„Oamenii îmi spun că mă comport conform vârstei. Da, sigur că da… Sunt geloși! Eu nu beau, nu fumez, pentru că nu e bine și știu că nu aș fi aici dacă aș fi făcut toate astea’, a mai spus el.

Dar plimbarea lui zilnică nu este o încercare de a dovedi cât este de puternic din punct de vedere fizic. E vorba de a-și dovedi dragostea pentru Waverlee. „Ea este o doamnă frumoasă și mă tratează foarte bine… ea a făcut om din mine. De aceea o iubesc, pentru că e dură și a știut când să pună piciorul în prag …”, susține bărbatul.

Cei doi sunt căsătoriți de 55 de ani și Luther povestește că s-au întâlnit într-o spălătorie. Au avut un singur copil împreună, pe Lutheta, dar bărbatul o laudă pe soția sa pentru că l-a ajutat să își crească și copiii pe care i-a avut dintr-o altă căsnicie.

Ajuns în salonul de spital, unde este internată soția sa, Luther o sărută, iar Waverlee își flutură ochii bucuroasă. El este mândru că sărutul său încă o poate face pe soția lui fericită după toți acești ani. ‘Asta-i ceașca mea de ceai și este cea mai dulce pe care am băut-o vreodată’, spune Luther, așezat lângă patul lui Waverlee.

Lutheta spune că încearcă să găsească o mașină care să-l ducă pe tatăl ei acasă ori de câte ori este posibil, mai ales când este foarte cald afară. Nu-i place că tatăl ei merge atâția kilometri pe jos în fiecare zi, dar tatăl ei este încăpățânat. „Tatăl meu spune că asta îl ține în viață și îl ajută să meargă mai departe”, spune fiica celor doi, conform libertatea.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns