Ultimele pregătiri pentru Memorialul „Pius Brânzeu”

CS Studenţesc Medicina se pregăteşte să pună punct unui an bogat în medalii. Ultima competiţie din 2015 pentru şahiştii timişoreni este Memorialul „Pius Brânzeu”, care se va desfăşura între 4 şi 10 decembrie, având ca preambul, sâmbătă şi duminică, o întrecere rezervată copiilor.

Directorul Ioan Mărăşescu ne-a vorbit ieri despre importanţa turneului organizat în memoria celui care înfiinţa, în urmă cu 51 de ani, clubul Medicina: „Pentru noi, acest turneu este o mare sărbătoare şi încheie un an cu foarte multe succese. Am obţinut 17 medalii la Campionatul Naţional de juniori de la Călimăneşti, am luat titlul pe echipe la masculin, la nivelul de vârstă 20 de ani, şi argint cu băieţii de 14 ani, continuând cu păstrarea titlului naţional cu echipa de seniori. Toate aceste performanţe arată o continuitate a rezultatelor noastre de anul trecut. Încheiem acest an cu Memorialul <<Pius Brânzeu>>, prin care aniversăm 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie, precum şi 51 de ani de la constituirea clubului Medicina”.

Ioan Mărăşescu ne-a dezvăluit şi numele celor mai cunoscuţi şahişti care şi-au anunţat deja prezenţa la ediţia din acest an a întrecerii memoriale: „Îi avem confirmaţi pe marele maestru Bosko Abramovici, din Serbia, pe marele maestru Marius Manolache, pe marele maestru de la AEM Timişoara Vladislav Nevednicky, care este câştigătorul ediţiei precedente, şi pe maestrul internaţional Srdjan Cvetkovici. Vom avea secţiuni de fete şi de băieţi, precum şi două secţiuni de vârstă. Sâmbătă şi duminică avem copiii şi juniorii, iar openul general se va desfăşura din 4 până în 10 decembrie. Este unul dintre cele mai aşteptate concursuri din ţară de la sfârşit de an. Fondul de premiere este de 16.300 de lei, marele câştigător la masculin va câştiga trei mii de lei, impozabili, desigur, conform legilor în vigoare. La feminin, avem cele mai mari premii din România, câştigătoarea urmând să primească 1.300 de lei”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns