UIMITOR! Ce minunăţii face un timişean din paie de orez – GALERIE FOTO

Răbdare, talent şi multă pasiune, iată ingredientele necesare pentru crearea unor tablouri mai inedite, din… paie de orez.

Petru Ciuciulete, din oraşul Jimbolia, a început să creeze primele lucrări în urmă cu 42 de ani:

„Era în perioada în care m-am căsătorit. În casa socrilor mei exista un tablou cu o pagodă, realizat din paie, pe care aceştia l-au adus din Rusia. În aceeaşi zi, din fânul strâns de pe marginea drumului, am făcut şi eu un tablou asemănător. Apoi, am început să lucrez numai cu paie de orez”.

Materia primă pentru lucrările lui Petru Ciuciulete vine de la Zimnicea sau de la Slobozia. „Eu am lucrat în armată şi acum sunt pensionar, am colegi în toată ţara. Ei îmi trimit paiele”, explică artistul.

Este OFICIAL! Orele petrecute în drum spre muncă, considerate ore de lucru

Pregătirea lor presupune multă muncă şi migală. E un întreg proces tehnologic: „Paiele se taie cu foarfeca înainte de recoltare, apoi sunt tratate cu soluţii, ca mai apoi să fie călcate. Urmează alte etape, una în care firele se pun în lapte degresat şi alta în care se lasă în oţet, pentru îndepărtarea urmelor de caseină. Schiţa se face pe calc, iar paiele sunt tăiate pentru a putea fi aplicate, cu multă migală, pe desen”.

Trucuri cu produse naturale care ajută la slăbit

Cea mai mare lucrare pe care a realizat-o Petru Ciuciulete se află în Catedrala Mitropolitană din Timişoara, având laturile de 1,20 metri şi 90 de centimetri. Lucrarea reprezintă chiar catedrala, fiind dăruită de autor fostului mitropolit ÎPS Nicolae. Alte două tablouri se găsesc în biserica ortodoxă din Jimbolia.

În cei 42 de ani în care a lucrat necontenit la tablourile sale, nu a vândut foarte multe. A preferat să le dăruiască prietenilor şi rudelor. Acum a învăţat şi fiica sa să creeze asemenea tablouri, iar soţia face mărţişoare din paie de orez.

În ultimul timp, timişeanul nu a mai avut vreme să lucreze, din cauză că mama sa este bolnavă. Spune că are comenzi pentru biserica ortodoxă din Periam, pe care speră totuşi să le onoreze cât mai curând.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “UIMITOR! Ce minunăţii face un timişean din paie de orez – GALERIE FOTO

Lasă un răspuns