Trupa Magazin, la Festivalul Lubeniţei de la Gottlob

Capul de afiș al ediţiei din acest an a Festivalului Lubeniţei de la Gottlob va fi o formaţie celebră, pe care bănăţenii au îndrăgit-o atât de mult încă din anii ’80, încât îi ştiau toate hiturile. Aproape că nu exista petrecere dansantă la care să nu se asculte măcar câteva dintre piesele faimoasei trupe pop Magazin, din Split (Croaţia), pe care timişenii o vor putea auzi la Gottlob marţi, 15 august, în jurul orei 22.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, în Parâng, într-o imagine care face furori

Fondată în anii ’70 sub numele Dalmatinski Magazin, trupa a reușit repede să se remarce în festivalele pop locale. În anii ’80, popularitatea artiştilor a continuat să crească, urmând o serie de succese în festivaluri prestigioase.

În anii ’90 Danijela Martinović a devenit solista formaţiei, iar liderul acesteia, Tonči Huljić, a introdus în repertoriul trupei şi elemente folk din alte ţări europene decât cea a artiştilor de la Magazin. Deși criticată pe alocuri pentru promovarea genului turbo folk, trupa şi-a păstrat priza la public, bucurându-se şi astăzi de un număr impresionant de fani. Formaţia a reprezentat Croația concursul Eurovision cu melodia „Nostalgija”, aflată, la fel ca şi „Manuela”, „Put, putujem” sau „Ti si zelja mog zivota”, printre cântecele de suflet ale timişenilor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns