Trenul lui Poli oprește în stația Botoșani. Cine TRANSMITE meciul

După victoria în fața Petrolului, grație căreia a ajuns printre cele opt pretendente rămase în cursă pentru Cupa României, poliștii lui Florin Marin se întorc la campionatul cel de toate zilele, disputând astăzi, de la ora 18, o partidă în compania celor de la FC Botoșani.

O deplasare cât se poate de solicitantă pentru alb-violeții nevoiți să se deplaseze din cel mai vestic județ al țării până unde „se agață harta“, urmând a da replica, după o lungă călătorie pe drum de fier, unei formații revigorate de schimbarea de pe banca tehnică.

În ciuda faptului că a pierdut runda trecută în fața echipei lui Gică Hagi, acolo unde ACS Poli a înregistrat scurt-circuitul care a dus la descălecatul lui Florin Marin pe malul Begăi, gruparea moldoveană a dovedit, sub comanda lui Cristi Pustai, că poate da de furcă oricărui adversar, obținând, în ultimele trei partide, o treime din zestrea de puncte acumulate până acum.

În nordul extrem al țării, Poli are perspectiva unei întâlniri dificile, lucru de care tehnicianul timișorenilor este pe deplin conștient.

„Este un meci de șase puncte, va fi un joc cu o miză deosebită. Botoșaniul vine după două înfrângeri, una în campionat, respectiv una în Cupă cu Viitorul. Sunt convins că ei sunt foarte motivați pentru partida cu noi. Pregătim jocul să câștigăm, dar important este să nu pierdem la Botoșani. Orice echipă are puncte forte sau slabe, nu există formație care nu poate fi bătută”, a declarat Florin Marin înainte de plecarea spre Moldova.

În opinia antrenorului polist, victoria din Cupă în fața ploieștenilor le acordă un avantaj suplimentar elevilor săi în meciul de astăzi:

„Este foarte important că ne-am calificat, este bine pentru starea de spirit a jucătorilor. Vedeți, Cupa este o competiție diferită față de campionat. Ați văzut ce s-a întâmplat și la celelalte jocuri, Steaua s-a calificat destul de greu în fața celor din Baia Mare. Și noi am avut probleme, dar cum am spus, este important că am reușit să ne calificăm și nu am ajuns la prelungiri sau penalty-uri. Este bine pentru echipă, pentru moralul nostru, că am reușit să accedem în fazele superioare ale Cupei”.

Profesorul nu se dezminte

Cristian Pustai nu-și dezminte nici o clipă formația profesională, dascălul de matematică răzbătând din nou de sub haina antrenorului. „Eu am făcut nişte calcule şi vom vedea. Deocamdată, din trei meciuri sub comanda mea, am luat patru puncte. Suntem în grafic, deoarece am depăşit un punct pe meci, dar trebuie să ne ducem mai sus, pentru că noi eram sub media de un punct câştigat pe meci, eram foarte jos. 1,2 puncte câştigate pe meci îţi dau speranţe să vii deasupra liniei, dar nouă ne-ar trebui cam 1,4 puncte câştigate pe meci. Urmează al patrulea meci, cel cu Timişoara şi să vedem ce va fi“, a prezentat profesorul Pustai, într-un limbaj specific, situiația lui FC Botoșani.

Ceva mai tranșant și fără prea multe calcule complicate s-a exprimat în legătură cu meciul dintre FC Botoșani și Poli directorul sportiv al grupării moldovene, Anton Heleșteanu:

„Este un meci la fel de important ca absolut fiecare pe care îl susţinem în Liga I. Ţinând cont de o cutumă care circulă în lumea fotbalului, am putea spune că e un meci de şase puncte, cu toate că eu nu cred foarte tare în această vorbă. E un meci în care fiecare punct pus în joc în economia acestui campionat contează enorm de mult. Au fost două înfrângeri care nu ne-au căzut bine. Suntem şi eliminaţi din Cupă şi de aceea avem nevoie de victorie în acest meci cu Timişoara“.

În meciul de la Botoșani, care se va disputa pe stadionul Municipal, Poli nu va putea conta pe accidentații Zicu, Popovici, Goga și Bărbuț, în timp ce Kirschstein, Scutaru, Sarmov și Llorente sunt incerți.

Meciul va începe la ora 18 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look Plus!

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns