Trei opere de artă postmoderniste, amplasate în centrul istoric al Timişoarei. GALERIE FOTO

Centrul istoric al Timișoarei a început să-și primească operele de artă promise de primărie și alese de proiectanți. Astfel, pe strada Eugeniu de Savoya a fost montată statuia din bronz „Coajă de om” de Mircea Roman, pe strada Enrico Caruso, „Marea piramidă”, a aceluiași autor, iar pe strada Florimund de Mercy, statuia „Supermam”, realizată de Virgil Scripcariu.

Săptămâna viitoare vor fi amplasate: Ansamblu de coloane, de Ion Nicodim (strada E. de Savoya), „De-a telefonul”, de Bogdan Rață (Piața Libertății) și „Totem” de Mircea Roman (Piața Unirii).

Conducerea municipalității nu a dezvăluit, încă, locul pe care îl va ocupa „Eva” de Virgil Scripcariu. Operele de artă nu au fost realizate special pentru proiectul de reabilitare a centrului istoric al Timișoarei și au mai fost expuse cu alte ocazii.

Cu excepția lui Bogdan Rață, nici unul dintre autori nu are vreo legătură cu orașul de pe Bega. Conform primarului Nicolae Robu, municipalitatea nu a avut nici un cuvânt de spus în selectarea statuilor, după cum nici opiniile locuitorilor Timișoarei nu au fost luate în seamă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Trei opere de artă postmoderniste, amplasate în centrul istoric al Timişoarei. GALERIE FOTO

  1. Acestea sunt „Hainele noi ale impăratului”, sau numai copii sunt in stare să vadă
    că sunt urîciuni, nu au legatura cu Timişoara, cei care le-au zămislit – oare pe şpagă sau relaţii sexuale?

  2. CUM E POSIBIL SA LASAM SA FIE SLUTIT ASPECTUL ORASULUI TIMISOARA CU ASEMENEA ………ASA ZISE OPERE DE ARTA…..UN COPIL CU TALENT AR FII FACUT MAI MULT……

Lasă un răspuns