Timişorenii sunt aşteptaţi la Pelerinajul Floriilor

Vineri, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, de la ora 16, la Muzeul Catedralei Mitropolitane va avea loc, sub coordonarea artiştilor plastici Eva Sarga şi Teodora Cîmpean, vernisajul expoziţiei de icoane ,,Lumina florilor de Paşti”, realizată de micii învăţăcei ai atelierului de pictură ,,Buna Vestire”, alături de copiii de la şcoala ,,Sfântul Antim Ivireanul” şi de la grădiniţa ,,Troiţa”.

Sâmbătă, în preziua Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, credincioşii timişoreni sunt aşteptaţi la o manifestare transformată, de ani buni, în tradiţie: îndătinatul pelerinaj al Floriilor, care se va desfăşura între orele 17 şi 18.

„Precizăm că vor exista trei puncte de plecare, destinaţia finală a procesiunii fiind Catedrala Mitropolitană. Se vor forma trei alaiuri distincte, care vor parcurge trei trasee. Cel dintâi va porni, la ora 17,30, de la Biserica Ortodoxă din Piaţa Alexandru Mocioni nr. 9 şi va străbate Bulevardul 16 Decembrie 1989 şi Podul Traian. Al doilea, format în faţa sfântului lăcaş de cult ortodox din Piaţa Crucii, va pleca la ora 17,15 către Catedrală, la care va ajuge trecând pe Bulevardul Mihai Viteazul, pe podul de la Universitate, apoi pe Bulevardul Regele Ferdinand, în contrasens. De la sediul Mitropoliei Banatului va porni, pe bd. C.D.Loga, cel de-al treilea alai, care se va alătura celorlalte la Catedrala Mitropolitană. Pelerinii – grupuri de credincioşi de toate vârstele din parohiile oraşului, dar şi reprezentanţi ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, vor fi întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, şi vor participa la finele procesiunii la slujba Vecerniei cu Litie”, spune părintele Zaharia Pereş, consilier cultural în cadrul Mitropoliei Banatului, adăugând că enoriaşii vor fi aşteptaţi, după obiceiul creştinesc, cu rămurele verzi de salcie.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns