Timişorenii romantici preferă petalele de tradafiri

„Timişorenii sunt romantici”, spune cu certitudine Alexandra Toman, o tânără în vârstă de 27 de ani, care a moştenit pasiunea pentru flori de la mama sa.

Buchetele realizate special pentru persoana iubită sunt, desigur, cele mai căutate într-o florărie, însă unii timişoreni preferă să-şi suprindă partenerele cu petale de tradafiri împrăştiate în calea lor. „Vând pe săptămână cam cinci-zece punguţe cu petale de tradafiri”, spune Alexandra.

Iar acest lucru îl face de… 20 de ani încoace. „Florarii care nu vând petale pentru romanticii din Timişoara nu ştiu ce este aceea o afacere”, afirmă tânăra. „Vând flori de la şapte ani. Mama mea a fost ucenica uneia dintre cele mai mari florărese din Timişoara. Am învăţat multe de la mama şi am căpătat experienţă”, spune Alexandra.

Petalele de trandafiri sunt un produs căutat în florăria ei, poate tocmai pentru că se gândeşte le ce îşi doresc persoanele care-i trec pragul. Sunt tineri, timişoreni mai în vârstă sau clienţi cu totul speciali. O doamnă, de exemplu, cumpără mereu petale de tradafiri pentru a le pune pe mormântul soţului ei.

Desigur, majoritatea celor care dau 10 lei pe o pungă cu petale le folosesc pentru a-şi impresiona partenera sau partenerul. Şi buchetele speciale sunt pe lista de dorinţe a romanticilor, care preferă tradafirii albaştri. „Am avut o cerere de 101 trandafiri. Dar cel mai mare buchet a fost de 731 de fire.

Un domn voia să-i facă o surpriză soţiei. A comandat buchetul, s-a dus cu el acasă şi a constatat că nu încape uşă. S-a întors la noi şi am confecţionat mai multe buchete ceva mai mici. A fost drăguţ”, îşi aminteşte Alexandra. Să nu vă închipuiţi cumva că toţi romanticii Timişoarei umblă cu flori în mână.

Sunt tineri care nu vor să fie văzuţi cu buchetele la ei, aşa că le îndeasă în rucsac ori în geantă. Mai sunt şi bărbaţi care admiră câte o doamnă şi, în drum spre serviciu, cumpără un tradafir pe care i-l lasă mereu. Nici amanţii nu se lasă şi vor mereu să-şi impresioneze partenerele cu câte o floare. „Sunt doar mai… discreţi”, adaugă Alexandra.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Timişorenii romantici preferă petalele de tradafiri

Lasă un răspuns