Timişorenii iubitori de teatru, invitaţi la o comedie savuroasă

Luni, 7 noiembrie, de la ora 19, timișorenii care iubesc teatrul de calitate vor putea vedea, pe scena Operei Naționale Române din orașul de pe Bega, cea mai nouă montare a piesei „Omul cu mârțoaga”, într-o variantă care este și cea mai modernă din punctul de vedere al jocului actoricesc.

Echipa de actori, în frunte cu veteranii Marius Bodochi și Tudorel Filimon, dar și cu binecunoscuții componenți ai echipei de succes a inventivului regizor Dan Tudor (Andrei Duban, Dragoș Ionescu, Afrodita Androne, Orodel Olaru și Alina Chivulescu) reușește să surprindă prin comicul subtil și abordarea inedită a rolurilor.

Povestea piesei este pe cât de simplă, pe atât de amuzantă. Arhivarul Chirică, interpretat de Dan Tudor, este un împătimit al curselor de cai. Această pasiune îl face să cumpere o mârțoagă și să piardă, în urma pariurilor făcute, nu numai banii, dar și încrederea propriei soții (Alina Chivulescu), care îl părăsește și pleacă împreună cu un fost prieten, Nichita (Marius Bodochi), și, de altminteri, a tuturor celor de care, într-un fel sau altul, depinde soarta sa și a copiilor săi: directorul școlii (Tudorel Filimon), proprietarul calului (Andrei Duban) și inspectorul general (Orodel Olaru).

Singurii oameni care îi rămân alături sunt Varlam, cel mai devotat prieten (Dragoș Ionescu) și Fira servitoarea (Afrodita Androne). Finalul istorioarei este absolut cuceritor. Gloaba cumpărată de Chirică ajunge să câștige la curse, personajul se îmbogățește, iar ceilalți încearcă să-i intre în grații.

Farmecul deosebit al interpretării actorilor, comicul absurd, dar și de situaţie, al autorului George Ciprian, precum și rafinatul desen regizoral fac din „Omul cu mârțoaga” un spectacol încântător, un motiv minunat de a veni la teatru. Prețul unui bilet este de 65 lei (pentru două persoane), de achiziționat prin casieria Operei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns