Timişorencele rămân în atenţia selecţionerului Popov

Miroslav Popov, antrenorul grupării CS Universitatea Alba Iulia, a treia clasată în Liga Naţională de baschet feminin, şi totodată selecţionerul primei reprezentative a României, le are în vizor şi pe mai departe pe timişorencele Adina Stoiedin, Anca Stoenescu şi Annemarie Părău, în vară urmând să-i ofere o şansă la lotul naţional şi Dorei Ardelean, jucătoare lansată în sportul de performanţă de CSŞ Bega.

„Adina Stoiedin, Anca Stoenescu şi Annemarie Părău sunt jucătoare de care nu ne putem lipsi la echipa naţională. Pe Dora Ardelean o voi verifica în vară. Ea ştie unele lucruri, dar vreau să fiu sigur că este cea mai bună soluţie pe postul respectiv”, a explicat Popov, care a fost prezent la Timişoara miercuri pentru meciul dintre BCM Danzio şi CS Universitatea Alba Iulia, câştigat de formaţia ardeleană cu scorul de 80-60 (22-16, 21-15, 18-23, 19-6).

El a adăugat: „Sunt foarte fericit, am început bine, cu două victorii, cu Bosnia-Herţegovina şi Israel. Deşi nu am avut mult timp la dispoziţie pentru a ne pregăti, a fost foarte bine, fetele m-au acceptat. Următoarea rundă va fi în februarie, vom juca la Cluj-Napoca cu Turcia, iar apoi în Bosnia-Herţegovina. Sper să câştigăm măcar unul dintre aceste două jocuri şi să batem Israelul acasă pentru a merge la Campionatul European”.

Despre meciul din sala „Constantin Jude”, contând pentru runda cu numărul 15 a Ligii Naţionale de baschet feminin, în urma căruia trupa din Alba Iulia a urcat pe podium, Miroslav Popov a spus următoarele: „A fost o victorie foarte bună pentru noi, dar fetele sunt obosite, întucât au jucat multe meciuri în ultima perioadă. Timişoara nu este o echipă rea, a avut momente bune, însă diferenţa de calitate şi-a spus cuvântul la final. Mai avem o partidă dificilă în deplasare cu Târgovişte. Uiuiu a început să se pregătească, nu am vrut să-i dau multe minute pentru că abia a terminat recuperarea, o va lua treptat, va sta tot mai mult timp pe teren”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns