Timişoreanul Virgil Ianţu dă startul unei revoluţii culturale

Timişoreanul Virgil Ianţu dă startul unei revoluţii cultural. Cel de-al doilea sezon al emisiunii-concurs de pe TVR 2 va lua startul pe 2 octombrie şi se va difuza în fiecare zi, de luni-joi, de la ora 20.

Pentru o zi, una dintre cele mai frumoase biblioteci ale lumii, Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”, din Iaşi, a fost gazda lui Virgil Ianțu și a echipei „Câștigă România!”, veniți să filmeze promo-ul celui de-al doilea sezon al concursului de cultură generală de pe TVR 2.

Virgil Ianțu a fost fermecat de un lăcaș de cultură despre care se vorbește prea puțin în România, dar pe care boredpanda.com l-a catalogat drept cea mai frumoasă bibliotecă din lume.

„Am avut surpriza să descopăr un loc superb care ar trebui vizitat de oricine măcar o dată, un loc care trimite în alte timpuri și care te îmbie la citit”, a spus prezentatorul TVR. Nu întâmplător, acesta a fost locul ideal pentru transmiterea mesajului celui de-al doilea sezon al emisiunii „Câștigă România!”.

Prezentatorului Virgil Ianțu i s-au alăturat și elevi ai Școlii de Televiziune și Film din Iași, împreună reușind să realizeze un spot video puternic, memorabil, în centrul căruia se află cultura. „Este un format care a demonstrat că se poate. Un format românesc, care din primul sezon a acoperit o nevoie reală existentă în rândul publicului, nevoia de cultură.

Promo-ul este un manifest, care face apel la nevoia de revoluție culturală. Iar acești copii au arătat pasiune si dorința de schimbare”, a povestit Virgil Ianțu. Surprizele nu se opresc aici. Coloana sonoră îndrăzneață este semnată de Grasu XXL, iar melodia se numește „Curaj”.

„Este o piesă mai veche care exprimă o problemă actuală, pe care ne dorim și trebuie să ne propunem să o aducem spre atenție, pentru a trage un semnal de alarmă… lipsa investiției în educație”, explică gazda concursului de cultură generală „Câștigă România!”. În fiecare ediție a concursului, în platoul emisiunii se vor afla trei concurenți, iar fiecare trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare.

Misiunea concurentului este să ajungă într-un județ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un singur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.

“Câştigă România!” a fost remarcată şi la nivel internațional. În premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de European Broadcasting Union, competiție care își va desemna premianţii în această toamnă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns