Timişoara Saracens va juca în cupele europene!

Visul conducătorilor şi al jucătorilor grupării Timişoara Saracens de a evolua pe cont propriu în cupele europene se va materializa începând cu această toamnă, Federaţia Română de Rugby alegând deţinătoarea Cupei României ca unică reprezentantă a ţării noastre în preliminariile Challenge Cup!

Anunţul a fost făcut miercuri de vicepreşedintele trupei de pe Bega, Duşan Filipaş.

„Am fost distribuiţi într-o grupă din care mai fac parte două echipe din Italia, Ronigo şi Viadana, şi una din Portugalia, chiar campioana acestei ţări. Este o grupă mai puternică decât cealaltă existentă, unde sunt formaţii din Spania, Germania şi Georgia, dar nu s-a vrut ca reprezentanta României să joace împotriva gruzinilor. Este o încununare a eforturilor noastre, dar şi o provocare foarte mare pentru club, oraş şi jucători. Suntem convinşi că vom face performanţă! Suntem pregătiţi, vom testa valoarea lotului în cele trei competiţii interne în care suntem angrenaţi în această toamnă”, a declarat Filipaş.

Timişoara Saracens va debuta în preliminariile Challenge Cup în noiembrie, lună în care elevii lui Grainger Heikell şi Sosene Anesi vor disputa două partide. Ei au programate tot atâtea dueluri internaţionale în decembrie şi ianuarie, apoi va urma un baraj în dublă manşă cu Rugby Calvisano (Italia) sau Yenisey-STM (Rusia), la începutul primăverii, în funcţie de rezultatele obţinute aici depinzând participarea bănăţenilor în ediţia 2016-2017 a Challenge Cup.

Citeşte şi:
Dan Alexa, cu sabia deasupra capului?

„Va fi un drum lung în Europa, plin de meciuri internaţionale, dar era impulsul de care aveam nevoie pentru a ne continua dezvoltarea. Vom juca pe stadionul , sunt convins că vom avea sprijinul autorităţilor locale. Aşteptăm să primim mai multe informaţii despre această competiţie de la Federaţia Română de Rugby”, a completat Duşan Filipaş.

„Avem şansa de a ne măsura forţele cu adversari de calibru, jucătorii au primit cu mult entuziasm această veste”, a spus şi antrenorul Grainger Heikell.

O altă noutate legată de echipa de seniori a clubului timişorean este cea de decalării semifinalei din Cupa Regelui de pe 5 pe 12 septembrie, locul de desfăşurare rămânând acelaşi – stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns