Timişoara Saracens, în afara Challenge Cup?

Mult şi-au dorit oficialii grupării Timişoara Saracens ca fosta campioană şi actuala deţinătoare a Cupei Regelui şi Cupei României să participe pe cont propriu în cupele europene.

Federaţia Română de Rugby le-a dat în cele din urmă undă verde pentru înscrierea în Challenge Cup, renunţând la selecţionata divizionară Lupii Bucureşti, însă realizarea visului de a reprezenta ţara noastră pe plan extern ar putea suferi o nedorită amânare.

Motivul nu este greu de ghicit: şi rugbiştii sunt afectaţi de hotărârea puterii locale de a bloca finanţarea din bani publici ca reacţie la rapoartele Curţii de Conturi!

Elevii lui Grainger Heikell ar putea rata prezenţa la turneul de calificare pentru competiţia amintită, unde ar trebui să debuteze în data de 21 noiembrie, împotriva campioanei Spaniei.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a spus astăzi că va găsi o altă metodă de finanţarea a structurilor sportive pe care o va supune în dezbatere în şedinţa de consiliu local de vineri.

„Oricât de mult iubesc sportul şi cultura şi oricât de mult ţin la acest oraş nu pot să mă expun semnând virarea unor bani pe o formulă pe care Curtea de Conturi o consideră ilegală, deşi am convingerea că formula respectivă este perfect legală. Sper ca vineri să se aprobe un nou cadru, şi el legal dar nu la fel de convenabil precum cel folosit până acum. Concret, primăria nu va mai plăti nici o cotizaţie şi se va declanşa o competiţie de proiecte pe Legea 350, iar dacă proiectele întocmite de aceste structuri sportive vor îndeplini cerinţele, atunci se vor putea aloca bani. Însă este interzis să se facă decontări retroactive pe Legea 350. Orice proiect, indiferent cât este de frumos, poate fi finanţat doar pentru perioada ce urmează momentului aprobării sale financiare de la consiliului financiar”, a precizat Nicolae Robu.

Foto: Costi Duma (Agerpres)


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Timişoara Saracens, în afara Challenge Cup?

  1. BINE, BINE DAR UNDE SUNT ARGUMENTELE CELOR DE LA CURTEA DE CONTURI, DACA NU AU DREPTATE CUM ZICE PRIMARUL, DE CE NU CASTIGA PRIMARIA IN INSTANTA LITIGIUL? SAU LA CURTEA CONSTITUTIONALA, SA FACA PARLAMENTARII TIMISENI LOBBY, SAU SA DEA DRACULUI O LEGE VALABILA IN PARLAMENT PT. TOATA TARA. DAR CUI NAIBA I PASA DE CEVA BUN IN TARA ASTA BLESTEMATA.

Lasă un răspuns