Timişoara a depus dosarul pentru Capitală Europeană a Culturii

Municipiul Timişoara a depus, vineri, la Ministerul Culturii, dosarul final de candidatură în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, având conceptul și sloganul „Shine your light – Light up your city!” („Luminează orașul prin tine!”).

Simona Neumann„Pentru Timișoara, candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a reprezentat unirea comunității în jurul unui țel ambițios al orașului, generând fundamentul solid al susținerii civice a întregului proces, beneficiind de sprijinul politic necesar unui asemenea demers. Astfel, pregătirea concursului, cu toate etapele și evoluțiile sale, ne-a determinat să avem o privire onestă în istoria și trecutul recent al orașului, spre mai buna înțelegere a contextului și evenimentelor prezente, pentru o asumare conștientă și angajantă a unui viitor comun al continentului, bazat pe valori europene. Indiferent de rezultatul final al competiției, Timișoara va contribui la redobândirea și întărirea rolului culturii în plan social, economic și al relațiilor interumane la nivel local, regional, național și european, cu încredere în forța culturii de a genera schimbare, de a stimula creația și de a împlini și înfrumuseța vieți”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană.

Dan-Diaconu„Privim încrezători către etapa finală a acestei competiţii, cu credinţa fermă că am adus toate argumentele necesare pentru a câştiga şi convinşi că proiectul pe care îl prezentăm poate genera cu adevărat un efect pozitiv asupra oraşului, regiunii şi continentului”, a scris viceprimarul Dan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Etapa selecției finale (vizita juriului și interviul) se va desfășura în prima jumătate a lunii septembrie a.c., urmând ca în 16 septembrie 2016 să fie anunțat orașul din România care va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns