Test de cultură generală. Dacă-l rezolvi corect, poţi fi mândru de tine!

Aparent, testul de mai jos are cele mai simple întrebări din lume. Doar aparent, însă, căci, dacă veți răspunde corect la măcar jumătate dintre ele, se cheamă că aveți o cultură generală suficient de solidă.

1. Cât a durat Războiul de 100 de ani?
2. Ce ţară fabrică faimoasele pălării de Panama?
3. De la ce animal se obţin corzile de instrumente cu coardă, numite şi maţe de pisica în spaniolă?
4. În ce lună sărbătoresc ruşii Revoluţia din octombrie?
5. Cu ce sunt făcute pensulele cu păr de cămilă?
6. După ce animal au fost denumite Insulele Canare?
7. Care era prenumele regelui George VI?
8. Ce culoare are cutia neagră a avioanelor?

Răspunsuri corecte:

1. Războiul de 100 de ani a fost Purtat între regatele Angliei și Franței, Războiul de 100 de ani nu a fost un conflict continuu, ci o serie de ostilități întrerupte de perioade lungi de pace, începută în 1337 și încheiată în 1453. Așadar, Războiul de 100 de ani a durat exact… 116 ani.

2. Pălărie de paie, suplă și lejeră, foarte în vogă în perioada anilor 1900, pălăria de Panama, devenită un simbol al eleganței nonconformiste, a fost purtată, pentru a se apăra de soarele puternic, de muncitorii din… Ecuador.

3. Corzile instrumentelor muzicale au miez din intestin de oaie sau sunt confecționate din păr de cal.

4. Pe 25 octombrie 1917 (după calendarul iulian încă în uz la acea vreme în Rusia, sau 7 noiembrie după calendarul gregorian), grupări militare conduse de liderul bolșevic Vladimir Ilici Lenin au înlăturat de la putere guvernul provizoriu al lui Alekandr Kerenski, declanșând ceea ce a fost numită apoi Marea Revoluție Socialistă.

5. Pensulele din păr de cămilă sunt confecționate de fapt din păr de… veveriță. Pensulele se numesc așa datorită inventatorului lor, care se numea Camel.

6. Au fost denumite după focile de mare, denumite popular și câini de mare, în latină, canis de mare, pronunțat în timp Canare.

7. George al VI-lea de Windsor rege al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei și împărat al Indiei, a domnit între 1936 și 1952, fiind urmat la tron de fiica sa, actualul monarh britanic, Elisabeta a II-a. Prenumele său era de fapt Albert Frederick Arthur George.

8 Cutia neagră („Black box“) a avioanelor, dispozitivul amplasat la bord pentru a înregistra date de zbor, informaţii tehnice dar şi conversaţiile piloţilor sau ale pasagerilor, a fost în realitate „neagră“ doar până în 1965. În acel an s-a stabilit ca, pentru o mai bună vizibilitate în momentul căutării, cutiile să fie vopsite în portocaliu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns