Tehnologie dezvoltată la Timișoara, în dronele unuia dintre cei mai mari furnizori din lume

O companie timişoreană de IT dezvoltă o tehnologie de ultimă oră împreună cu unul dintre cei mai mari furnizori de drone din lume.

După un succes înregistrat în urma colaborării cu Google și o investiție de 40 mil. dolari, compania Movidius din Timișoara construiește drone-roboți împreună cu DJI, unul dintre cei mai mari furnizori internațonali de drone.

Tehnologia Movidius vine cu un cip ultraperformant, de dimensiuni reduse care le permite dronelor să captureze imagini și video-uri de înaltă calitate. Ulterior, sistemul de inteligență artificială cu care este dotat drona servește la detectarea, recunoașterea și învățarea de scenarii din viața de zi cu zi.

Parteneriatul Movidius – DJI este o premieră pentru industrie, fiind pentru prima oară când sunt introduse sisteme avansate de ghidare vizuală drept funcționalitate standard în dronele de larg consum.

Produsul își găsește aplicabilitatea atât la nivel industrial, cât și comercial. Spre exemplu, conceptul de oraș inteligent (Smart City) poate înlocui semafoarele tradiționale pentru optimizarea traficului, semnalarea nerespectării regulilor de circulație, comunicarea cu instituțiile locale ș.a.

“Produsele la care lucrează Movidius alături de cei mai mari giganți ai tehnologiei vor face ca produsele electronice mobile să devină autonome și să posede inteligență artificială pentru a lua decizii în timp real, în cele mai diverse situații. Acest avans tehnologic va ajuta la rezolvarea, îmbunătățirea și eficientizarea problemelor specifice marilor aglomerații urbane și nu numai: trafic, poluare, comunicație, eficientizarea rutinelor în general, și implementarea conceptului de Smart City.”

Ultima realizare a companiei lasă loc pentru oportunități de angajare. 15 posturi de ingineri IT sunt disponibile la biroul din Timișoara. Pentru mai multe detalli, accesați http://www.movidius.com/careers

Movidius este o companie care dezvoltă tehnologie de ultimă generație, având sediu în Silicon Valley și centrul de dezvoltare în Timișoara și Dublin. Movidius construiește un procesor de conținut de tip imagine și video ultraperformant care consumă foarte puțină energie și spațiu. Tehnologia Myriad este folosită în construirea de telefoane mobile, drone și alte dispozitive inteligente, de avangardă tehnologică. Movidius lucrează cu companii de vârf din domeniul IT, precum Google, la cele mai avansate concepte care vor revoluționa lumea în viitorul apropiat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns