Talentul unor tineri timișoreni pășește sub un cer senin

Patru copii frumoși şi talentaţi din Timişoara împărtășesc aceeași pasiune, muzica. Și-au format un band, pe care l-au numit ”The Skywalkers”, care se bucură de succes.

Formaţia s-a înființat în 2015, după ce Thea Marconi, solista trupei și elevă acum în vârstă de 13 ani la Școala Gimnazială nr. 16, împreună cu Raul Iuga, chitaristul formației, acum în vârstă de 15 ani, elev la Colegiul Național ”C.D. Loga”, au renunțat la trupa lor ”The Wizards” și au înființat actualul band.

Celor doi tineri li s-au adăugat Matei Marconi – 11 ani, fratele Theei, percuționist, elev la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” şi apoi Raluca Mandae (chitară bas), elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva”.

Thea Marconi a aflat că este un copil talentat şi că poate avea o carieră de succes după ce părinții ei au dus-o la un profesor de specialitate. După ce a cântat, profesoara le-a mărturisit părinților că fica lor trebuie să continue să facă muzică.

La început Thea și Raul au studiat la o școală particulară, fiind și locul unde s-au cunoscut și au pus bazele primei lor trupe. Matei, fratele Theei, a ajuns percuționist pentru că a fost sigurul instrument pe care a dorit să-l studieze. De la început a fost sigur că asta va face și așa s-a întâmplat. Acum, Matei este elev la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu”. Când tobele nu-i sunt la îndemână, el continuă să bată fel și fel de ritmuri.

Cea care s-a alăturat band-ului cel mai târziu este Raluca. Inițial, a cântat la acordeon, instrument pe care l-a studiat la Școala Populară de Arte din Timișoara, iar acum cântă la chitară bas. Membrii formației sunt foarte uniți, buni prieteni și pe plan muzical sunt coordonați de Vlad Cotruș. Toţi au rezultate de excepţie la învățătură, cu medii peste 9.

Thea este cea care compune cântecele, până în prezent având șapte piese proprii, înregistrate în studio.

Anul acesta, “The Skywalkers” a lansat piesa Land for mind to play împreună cu Amalia Gaiță.

Urmează lansarea albumului lor de debut The way I Feel.

”The Skywalkers” a concertat în cadrul mai multor evenimente culturale și festivaluri importante, dintre care amintim: Festivalul Semenic Fest, Student Fest, GBOB, Concert pentru Timișoara, Student Nation, Târgul de Crăciun Timișoara, Start the Art, Astfalt Art, Open Stage Festival.

Tinerii au apărut în emisiuni difuzate de ProTV, Antena 1, TVR3, TVR Timișoara, iar piesele lor s-au auzit deja pe câteva posturi de radio. Cât despre emoții, cel mai curajos pare a fi Matei, dar şi el recunoște că, la cel mai recent eveniment, la Radio Tananana, a fost cuprins de… o stare mai ciudată.

Cu drag, membrii trupei își amintesc de unul dintre cele mai frumoase concerte, la un eveniment de Crăciun, în Piața Operei. ”Ningea cu fulgi mari, era foarte frig, cântam cu mănuși fără degete și, la un moment dat, nu ne-am mai simțit nici tălpile de la picioare. A fost o cântare de anduranță, care ne-a călit”, spune Thea.

Repetițiile band-ului au loc în garajul, acum studio, al familiei Marconi, cel puțin o dată pe săptămână. Thea e decisă să urmeze fie o faculate de muzică, fie să devină actriță. Raluca este încă nehotărâtă, cu toate că termină liceul, iar Matei oscilează între percuție, producție muzicală și matematică. Pe Raul îl pasionează muzica și geografia.

Trupa are pagină web – http://skywalkers.ro/ – dar poate fi găsită și pe facebook.com/TheSkywalkersBand/.

Pe data de 1 noiembrie, de la ora 20.30, tinerii talentaţi de la ”The Skywalkers” vor susține concertul de lansare a albumului lor – The Way I Feel – în Timişoara, la Reflektor Venue.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Talentul unor tineri timișoreni pășește sub un cer senin

Lasă un răspuns