Sucul de cartofi cruzi: opt beneficii incredibile

Specialiștii susțin că sucul de cartofi cruzi combate inflamațiile, oferă energie și întărește sistemul imunitar. Cartofii conțin 75 la sută apă, dar și amidon, antioxidanți și o multitudine de alte substanțe care le oferă proprietăți remarcabile.

CITEȘTE ȘI: Povestea celor mai vechi marionete din vestul țării

În scop medicinal, cartofii pot fi folosiți în stare crudă ca suc, aceasta fiind cea mai bună modalitate de a le maximiza efectele benefice. Sucul de cartofi cruzi este util împotriva inflamațiiilor, deoarece conține compuși antiinflamatori puternici, drept pentru care este un remediu natural excelent pentru a ameliora durerile musculare și articulare. Adăugată în dietă, această băutură repară dezechilibrele proceselor inflamatoare din corp și ajută la ameliorarea durerilor.

Antioxidanții din sucul de cartofi stimulează eliminarea deșeurilor acumulate în ficat, colon și rinichi. Fibrele, vitaminele și mineralele esențiale din componența sa îmbunătățesc procesele responsabile de filtrarea toxinelor din sânge. În plus, sucul de cartofi nu conține colesterol și stimulează circulația sanguină, ajutând astfel la prevenirea îmbătrânirii premature. Sucul de cartofi cruzi este o băutură naturală alcalină care, odată absorbită în corp, reglează glicemia.

Acest remediu echilibrează pH-ul organismului și ar putea reduce riscul de boli cronice cauzate de hiperaciditate. Totodată, sucul de cartofi conține o cantitate ridicată de vitamina C, un nutrient care ajută la întărirea sistemului imunitar. Astfel, riscul de a dezvolta o infecție, cum ar fi o răceală sau gripă, scade. Două căni de suc de cartofi pe zi ar putea ajuta persoanele care au cristale de acid uric acumulate la nivelul articulațiilor.

Antioxidanții stimulează curățarea acestei substanțe din organism, prevenind astfel inflamațiile și durerile pe care le provoacă. Întrucât contribuie și la detoxificarea rinichilor, consumul de suc de cartofi cruzi îngreunează formarea pietrelor la rinichi și a blocajelor renale.

O cantitate mică de suc de cartofi combate atât indigestia, cât și refluxul acid. Câteva linguri de suc administrate după fiecare masă reduc senzația de greutate din stomac, producția excesivă de acid gastric și inflamațiile. Acest suc este indicat ca tratament alternativ pentru gastrită, flatulență și ulcer gastroduodenal.

Mai mult decât atât, întrucât îmbunătățește circulația și reglează nivelul de colesterol, sucul de cartofi cruzi este benefic și aparatului cardiovascular. Persoanele care consumă o cantitate mică de suc de cartofi cruzi se bucură de un randament fizic și mental ușor crescut. Amidonul și fibrele stimulează arderea caloriilor și oferă energie. Pentru a prepara un suc proaspăt, sunt necesari doi sau trei cartofi maturi și o cană de apă (200 mililitri), care se procesează în blender.

Contactează autorul la: [email protected]


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns