Studiu: nu soarele cauzează cancer, ci loţiunile de plajă

Numărul cazurilor de cancer de piele creşte în fiecare an. Elizabeth Plourde, om de ştiinţă din California, a arătat că melanomul malign şi alte tipuri de cancer de piele au crescut semnificativ de la apariţia loţiunii de protecţie solară, pe o perioadă de 30 de ani, conform awarenessact.com

Aceste loţiuni conţin chimicale care sunt cancerigene sau substanţe care perturbă procesele endocrine.

Totuşi, aceste loţiuni de protecţie solară ne-au fost vândute drept lucruri fără de care nu am putea trăi. Soarele a fost sursă de viaţă de la începuturile noastre şi are foarte multe beneficii asupra corpului uman.

Soarele nu ne face rău

Soarele nu ne face rău, ci ne hrăneşte. Există probe ştiinţifice relevante ca să ne dovedească asta. Unul dintre ultimele studii pe această temă a fost publicat de Institutul Karolinska din Suedia, în 2014.

Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu în urma căruia s-a constatat că femeile care evitau să se expună soarelui aveau riscuri duble să moară, comparativ cu cele care stăteau la soare în fiecare zi.

Studiul a observat 30.000 de femei, pentru o perioadă de 20 de ani.

Tipuri de raze solare

Razele ultraviolete B (UVB) sunt principalele cauze ale arsurilor solare şi ale anumitor tipuri de cancer de piele, cum ar fi carcinomul cu celule scuamoase (SCC).

Substanţele care formează protecţia solară a unui produs au drept scop blocarea acestor raze UVB.

Razele ultraviolete A (UVA) penetrează straturile mai adânci ale pielii şi sunt mai greu de blocat. Specialiştii cunosc mai puţine lucruri legate de pericolele UVA. Consensul general e că, deşi efectele negative ale razelor ultraviolete A sunt mai puţin evidente decât cele de tip B, sunt totodată şi mult mai grave.

CITEŞTE MAI MULT PE adevarul.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Studiu: nu soarele cauzează cancer, ci loţiunile de plajă

  1. soaele este responsabil cu zero tipuri de cancer, canceul este o boala elativ noua creata de om, de ce in egipul antic nu exista cancer provocat de soare? pt c nu era soare?! in uma cu 100 de ani, nu exista soare?!

Lasă un răspuns