Strălucire și simplitate în decorul de Anul Nou

Chiar dacă este este o sărbătoare laică, iar însemnătatea sa mai mult simbolică, Revelionul este așteptat cu multă nerăbdare de întreaga omenire. Unii dintre semeni nu concep să îl lase să treacă nemarcat de un festin, cu muzică și dans, în timp ce alții preferă să îl sărbătorească în familie ori cu prietenii, acasă.

Chiar și în această formulă, masa de Revelion este un element nelipsit din tradițiile care marchează evenimentul, iar cu un buget redus, oricine poate crea un decor aparte. Amenajarea nu diferă cu mult față de cea specifică Crăciunului, însă sunt necesare câteva modificări. Astfel, pe masă se pot așeza mici decorațiuni din crenguțe de brad, colorate (opțional) în argintiu sau auriu cu ajutorul unui spray special.

Pentru un efect aparte, fața de masă și farfuriile pot fi în culori contrastante. De asemenea, se pot amplasa boluri transparente cu mărgele de dimensiuni diferite sau cu petale de flori și apă, în care se așază o lumânare mică plutitoare.

De asemenea, dacă aveți o veioză, o puteți împodobi cu o ghirlandă confecționată din ramuri de brad, flori sau conuri. Cei care au în vedere o masă spectaculoasă trebuie să țină cont de anumite detalii esențiale, cum ar fi sfeșnicele, de exemplu. Vesela trebuie aleasă cu multă grijă, de preferat fiind cea cu decor argintiu sau auriu.

Tacâmurile și farfuriile din plastic nu au ce căuta în această poveste. De asemenea, șervețelele joacă un rol important, iar din acest motiv, culoarea lor trebuie să fie în ton cu întreg aranjamentul.

Ele pot fi așezate în pahare, pe farfurii sau lângă acestea, în diferite forme. De asemenea, pe cât posibil alegeți o față de masă într-o singură nuanță, întrucât, pentru a da o notă de eleganță, aranjamentul festiv nu trebuie să fie prea încărcat.

Din punct de vedere cromatic, se poate opta pentru diferite combinații: alb/mov cu auriu sau cu argintiu (nu alăturați niciodată cele două nuanțe), precum și culori neutre ca bej sau crem în asociere cu roșu sau cu verde. Totuși, încercați să nu evidențiați masa folosind prea mult roșu, o culoare care se pretează mai mult Crăciunului. Și nu uitați, strălucirea este nota caracteristică pentru întâmpinarea Anului Nou.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns