Start ca din puşcă la powerlifting

Sportivii de la clubul Caza Powerlifting Timişoara s-au întors cu 16 medalii, toate de aur, de la Campionatul Naţional rezervat categoriilor de vârstă copii şi cadeţi, întrecere ce s-a desfăşurat, duminică, la Teiuş, în judeţul Alba.

Alexandra Cazacu (12 ani, categoria 43 de kilograme), fiica sportivului, antrenorului şi preşedintelui Sorin Cazacu, a urcat de opt ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, jumătate dintre clasările fruntaşe obţinându-le la copii, iar cealaltă jumătate – la cadeţi.

Ea a încheiat concursul cu următoarele performanţe în cele trei probe ale powerliftingului: 45 kg la genuflexiuni, 25 kg la împins din culcat şi 45 kg la îndreptări.

Anul trecut, micuţa Alexandra a cucerit laurii naţionali la împins din culcat, probă care are propriul campionat pe plan intern.

Tot la Teiuş, Emanuel Iordache (15 ani, categoria 105 kilograme), a obţinut patru medalii de aur la copii şi tot atâtea dintre cele mai preţioase la cadeţi, cu 180 kg la genuflexiuni, 90 kg la împins din culcat şi 180 kg la îndreptări.

De asemenea, Mario Rădoi (zece ani, categoria 59 de kilograme) s-a clasat de patru ori pe locul al cincilea la copii şi de tot atâtea ori pe poziţia a şasea la cadeţi, el mişcând bara cu 50 kg la genuflexiuni, 30 kg la împins din culcat şi 65 kg la îndreptări.

Alţi doi sportivi de la Caza Powerlifting, Alexandru Cazacu (categ. 93 kg) şi George Moise (categ. 66 kg), au participat în afara competiţiei, ei pregătindu-se pentru Campionatul European ce va avea loc, în perioada 14-17 aprilie, la Malaga, în Spania.

Moise a stabilit în judeţul Alba trei recorduri personale: 210 kg la genuflexiuni, 135 kg la împins din culcat şi 190 kg la îndreptări.

„Felicitări sportivilor, am început anul cu 16 medalii de aur, nu este deloc rău! Ţin să mulţumesc Federaţiei Române de Powerlifting, Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Timişoara, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, celor de la Vitabolic, precum şi lui Adrian Căluşeriu”, ne-a declarat Sorin Cazacu.

La Teiuş a avut loc sâmbătă, cu o zi înaintea naţionalului de copii şi cadeţi, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Powerlifting.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Start ca din puşcă la powerlifting

Lasă un răspuns