„Sper ca în trei ani să boxez pentru titlul mondial” >> Interviu cu pugilistul timişorean Flavius Biea, învingător în toate cele nouă meciuri disputate până acum în ringul profesioniştilor

– Flavius, anul 2015 este practic încheiat dacă ne referim la pregătirea specifică dinaintea unei gale şi la apariţiile tale în ring. Cum a fost? Îl putem numi anul relansării tale ca boxer profesionist?

– A fost un an bun pentru mine, am făcut trei drumuri între România şi Canada şi probabil că din luna ianuarie mă voi stabili acolo împreună cu soţia mea şi voi începe treaba pentru a trece la nivelul următor ca performanţă sportivă.

– Ţi-ai început aventura canadiană ca partener de sparring pentru Jo Jo Dan, care se pregătea în iarna trecută pentru un meci important, cu titlul mondial pe masă. Povesteşte-ne, te rog, cum au decurs lucrurile ulterior…

– Am fost acolo la o pregătire în luna februarie, am făcut sparring-uri cu mai mulţi boxeri, printre care şi Jo Jo Dan. Mi-au zis să mai vin că îmi dau meciuri. Pe primul mi l-au dat la câteva luni după prima mea vizită în Canada, apoi mi-au mai dat unul, iar în urmă cu o lună am boxat din nou acolo. Am semnat un contract cu Cristi Gănescu şi Lucian Bute şi probabil că din ianuarie voi fi în Canada la muncă. Vreau să ajung acolo unde trebuie în box!

– Te vei pregăti la Montreal, vei colabora tot cu fraţii Grant?

– Da, voi merge la Grant Brothers Boxing, la sala lor, antrenorul lui Lucian Bute m-a pregătit şi pe mine şi probabil că o va face în continuare. Totul este bine, sunt perspective frumoase în ceea ce mă priveşte, toată lumea mă ajută, celor de acolo le place de mine. Ei au văzut în mine un boxer de viitor.

– S-a creat un nucleu de români la Montreal, mă gândesc că ţi-a fost mai uşor să te integrezi avându-i aproape pe Lucian Bute, Bogdan Dinu, Jo Jo Dan şi Cristi Gănescu…

– Suntem ca o familie, toţi sunt sunt băieţi de caracter şi mă sprijină în absolut tot ceea ce fac.

– De câte meciuri consideri că mai ai nevoie pentru a te apropia de o confruntare cu centura pe masă, de a face pasul la următorul nivel?

– Probabil că anul viitor voi boxa pentru o centură, chiar dacă nu va fi una mondială. Dar pentru asta va trebui să mă pregătesc bine în continuare. Obiectivul meu este ca în trei ani să boxez pentru titlul mondial, totul depinde de cum voi munci acolo şi de starea mea de sănătate.

– Mutarea ta în Canada ţi-ar putea aduce și un număr mai mare de meciuri?

– Categoric! Dacă voi fi acolo, în primul an voi avea patru-cinci meciuri. Însă după ce voi avea o centură, chiar dacă nu va fi una mondială, nu cred că voi mai avea atâtea meciuri pe an, probabil că vor fi mai puţine.

– Cum ai trăit cel mai recent meci al lui Lucin Bute, cel cu James DeGale pentru centura mondială în versiunea IBF?

– Lucian a făcut un meci mare, demn de titlul mondial. Trebuia să merg şi eu acolo să-l susţin, dar am avut ceva probleme acasă şi am fost nevoit să rămân aici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns