Spectacole fascinante în ultimele două zile de FEST-FDR

Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) este în plină desfăşurare. Show-uri în aer liber, spectacole pe texte româneşti în cadrul modulului FDR, lansări de carte şi avanpremiera naţională a unuia dintre cele mai aşteptate filme ale acestei toamne,”Inimi cicatrizate”, în regia lui Radu Jude, sunt evenimentele de care s-au bucurat spectatorii timişoreni în primele patru zile de festival.

În această seară, de la ora 19, la Studio „Uţu Strugari”, este programat spectacolul “Avioane de hârtie” de Elize Wilk, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia (Teatrul Naţional din Timişoara), pe un text care a câştigat ediţia 2015 a Concursului Naţional de Dramaturgie. O poveste cu victime, cu agresori care, şi ei, sunt victime, la rândul lor… O societate în suferinţă care-i desparte pe părinţi de copiii lor. Chiar dacă personajele – ca orice personaje – poartă amprenta ficţionalităţii, fiecare dintre ele are corespondent în realitatea faptului că, în prezent, în jur de o sută de mii de copii se află în creuzetul din care au fost imaginaţi cei şase colegi de clasă din „Avioane de hârtie“.

O montare pe un text de aceeaşi autoare, „Pisica verde”, în regia lui Bobi Pricop (Teatrul “Luceafărul” din Iaşi) va putea fi văzută tot în astăzi, la orele 17, respectiv 21, la Sala 2, unde publicul va avea parte de un spectacol va nominalizat la premiul UNITER pentru regie, unul care „vorbeşte despre lumi imaginare, despre adolescenţă, dragoste şi singurătate”, după cum subliniază directorul de scenă.

Ultimul spectacol al serii va fi „Pescăruşul” pe un scenariu de A.P. Cehov, jucat la ora 22 în aer liber, pe strada Mărăşeşti, de fascinanta trupă ucraineană Voskresinnia Theatre, care va reveni astăzi, locul şi ora rămânând aceleaşi, pentru încă o reprezentaţie în cadrul căreia artificiile, focul şi proiecţiile video vor completa virtuozitatea interpretării artiştilor.

Astăzi, de la ora 17, Sala 2 găzduieşte spectacolul „Antisocial” de Bogdan Georgescu (Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu), care analizează implicaţiile din spatele unei poveşti aparent banale, petrecute într-un liceu în care elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Spectacolul de dans „Salonul nr. 6 / Underground”, ultimul episod al FEST-FDR 2016, va avea loc astăzi, la ora 21, în Sala mare şi va aduce pe scena TNT celebra companie ucraineană Kiev Modern Ballet.

Încă două zile dedicate teatrului, încă două zile de întâlniri cu spectatorii săi fideli, cu noul public şi – graţie reprezentaţiilor în aer liber – încă două zile de spectacol oferite trecătorilor prin Timişoara – Capitala Europeană a Culturii în 2021…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns