Spectacol timişorean, premiat în Polonia

Spectacolul timişorean „7/7”, o producţie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, coregrafiată de Baczó Tünde pe muzica lui Cári Tibor, cu dramaturgia semnată de Simona Donici, decorul – de Albert Alpár şi partea video realizată de Balázs Klára, a obținut Premiul publicului în Secțiunea „Off” a Festivalului Shakespeare din Gdansk, Polonia, „pentru sensibilitate excepțională, autenticitate a emoțiilor și delicatețe extraordinară în exprimarea inevitabilului”.

„7/7” a fost interpretat la Gdansk în data de 1 august, programul „Off” fiind dedicat teatrului alternativ și prezentărilor artistice. Cea de-a XXI-a ediţie a acestui festival prestigios a oferit publicului prilejul de a viziona producții din mai multe țări europene pornind de la textele lui William Shakespeare, participarea Teatrului Maghiar de Stat <<Csiky Gergely>> fiind susținută de Institutul Cultural Român din Varșovia.

Spectacolul vorbește despre rolurile și avatarurile însușite și impuse femeilor, bazându-se pe monologul lui Jacques din <<Cum vă place>> de W. Shakespeare.

Jucat în premieră în 2014, <<7/7>> este unul dintre cele mai de succes spectacole din repertoriul teatrului timişorean de expresie maghiară, fiind prezentat în luna mai a acestui an și la Festivalul Internațional Shakespeare din York, Marea Britanie”, subliniază echipa de la „Csiky Gergely”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns