Șoferii beți la volan, obligați să muncească la morgă. Experiment șocant pentru a preveni accidentele rutiere

Aproximativ 20 de șoferi care au fost prinși în stare de ebrietate la volan au fost obligați să muncească la o morgă. Experimentul șocant a avut loc în Thailanda, țară care încearcă să prevină accidentele rutiere provocate de cei care conduc băuți, relatează Sputnik.md.

Timp de 15 zile, șoferii au fost oblicați să facă curățenie la o morgă. Autoritățile au luat această decizie, în urma unui proiect care a fost lansat în spațiu public în urmă cu un an, care a care ca scop reducerea accidentelor rutiere din Thailanda. Cele mai multe dintre ele sunt provocate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

„Deja în prima zi de lucru eu am văzut destule ca să renunț să mai conduc mașina în stare de ebrietate”, a declarat un bărbat de 25 de ani. El a mărturisit cea mai dificilă parte a fost când vedea suferința persoanelor apropiate de victime.

„Atâta durere deodată, într-o singură zi, nu am mai văzut niciodată în viață. E groaznic să mă gândesc că și eu aș fi putut să provoc o asemenea durere altora sau să mor eu și să-i umplu de durere pe cei dragi mie”, a mai spus tânărul.

RIA Novosti, care citează ziarul „Komchadluek”, subliniază că prima zi de experiment a arătat eficiența acestei forme de pedeapsă, chiar dacă, potrivit unor experți, aceasta este extrem de dură. Anual, aproximativ 24.000 de oameni își pierd viața în accidente rutiere în Thailanda.

libertatea.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns