Slobodan Praljak, fostul comandant al croaţilor-bosniaci, a ingerat cianură, anunţă procurorii

Slobodan Praljak, un fost comandant al croaţilor-bosniaci, a decedat după ce a ingerat cianură în timpul citirii sentinţei în sala Tribunalului Penal Internaţional, au anunţat procurorii olandezi, după efectuarea autopsiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Miercuri, Praljak, fost lider al forţelor militare croato-bosniace în războiul din perioada 1992-1995, a băut otravă dintr-o sticluţă şi a strigat „Nu sunt criminal de război!” în momentul în care Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a confirmat în apel sentinţa de 20 de ani de închisoare stabilită în instanţa inferioară.

Ulterior, bărbatul în vârstă de 72 de ani a murit la spital. „Praljak a avut o concentraţie semnificativă de cianură de potasiu în sângele său. Acest lucru a dus la insuficienţă cardiacă, aceasta fiind cauza decesului”, se arată într-un comunicat al procurorilor, care au analizat raportul toxicologic.

Autorităţile olandeze au anunţat că ancheta va continua pentru a stabili persoana care i-a furnizat substanţa lui Slobodan Praljak şi cum a reuşit fostul general să intre în Tribunal cu otravă.

Sinuciderea lui Praljak nu reprezintă singura acţiune de acest fel din timpul unui proces la Haga. Slavko Dokmanovic, un suspect în cazul crimelor de război ale croaţilor din Serbia, s-a spânzurat în celulă în 1998, iar Milan Babic s-a sinucis în 2006, scrie mediafax.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Slobodan Praljak, fostul comandant al croaţilor-bosniaci, a ingerat cianură, anunţă procurorii

  1. Dumnezeu sa il odihneasca a fost cea mai buna solutie , criminal de razboi ””’pe cand si Tony Blaier acelasi gest

Lasă un răspuns