Semnele unei relații instabile

Să ai un partener de viaţă este excelent, atât în plan fizic cât și emoţional. Totuşi, dacă rămâi într-o relaţie care nu merge cum ar trebui, este periculos pentru sănătate şi starea de spirit. Iată patru dintre cele mai comune semne că aveţi o relaţie nesănătoasă.

Comportamentul dăunător. Cel mai evident semn al unei relaţii şubrede este comportamentul răutăcios la oricare dintre părţi. Dacă este o ceartă constantă, critici din belşug sau chiar abuzul fizic, pentru nici un partener nu merită să mai rămâi în relație.

Problemele de compatibilitate. Chiar dacă extremele se atrag, oamenii care împărtăşesc valori similare tind să se înţeleagă mai bine când vine vorba despre o relaţie de lungă durată. Dacă nu puteţi ajunge niciodată la un consens în privinţa unei probleme mari (bani, dacă să vă căsătoriţi sau nu şi dacă să aveți sau nu copii), acesta poate fi un semn de relaţie neechilibrată.

Dependenţa de partener. Mai ales la începutul unei relaţii, este perfect normal ca fiecare dintre voi să vrea să petreacă cât mai mult timp alături de partener. Totuşi, cu cât relaţia progresează, ar trebui să intervină o rutină în comportamentul vostru şi fiecare să revină la un stil de viaţă normal. Dacă asta nu se întâmplă niciodată, sau dacă unul dintre voi îi cere foarte des atenţie celuilalt, tensiunea se acumulează şi poate exploda oricând, având consecinţe dăunătoare.

Gelozia. Unul dintre marile motive pentru care o relaţie devine toxică este gelozia deoarece, în această eră digitală, este foarte uşor să-ţi spionezi partenerul. De exemplu, dacă ţi-ai făcut un obicei să-i verifici mailul şi telefonul mobil pe ascuns, consideră că este primul steguleţ roşu care anunţă că lipsa de încredere dăunează grav unei relaţii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns