Semifinală în Ronaț în Cupa Regelui

„Pentru data de 29 august suntem în discuții cu cei de la Cluj, încercăm să organizăm meciul pe teren propriu. Cu acordul celor două echipe meciul se poate juca pe terenul unei dintre cele două participante”, anunța Dușan Filipaș, vicepreședintele lui Timișoara Saracens, înainte de deplasarea la București, pentru ultimul meci din grupa A în Cupa Regelui.

Calificată în semifinale înainte de disputa cu CSM Olimpia, sarazinii aveau deja perspectiva prezenței în penultimul act al întrecerii și al unei lupte pentru un loc în finală cu U Cluj, ardelenii asigurându-și ei biletul pentru faza următoare grupelor.

În cele din urmă, demersul prezentat de Filipaș a avut rezultatul scontat de conducerea grupării de pe Bega, aceasta anunțând ieri că „în baza înțelegerii prealabile dintre cele două cluburi sportive, Federația Română de Rugby a aprobat organizarea semifinalei Cupei Regelui acasă. Timișoara Saracens RCM UVT va juca împotriva U Cluj, vineri, 28 august, ora 17,30, pe ternul din Ronaț“. Așadar, susținătorii rugbiștilor de pe Bega vor putea lua parte în mod direct la „acest moment important“, cum îl numește clubul care în prezenta stagiune se bate pe trei fronturi (SuperLigă, Cupa României și Cupa Regelui) și care își dorește ca partida cu U Cluj să se dovedească un „spectacol adevărat pentru rugby și pentru Timișoara“.

Chiar și fără internaționalii aflați în pregătire pentru apropiata Cupa Mondială din Anglia, „sarazinii“ sunt creditați cu prima șansă în disputa cu clujenii, atît prin prisma evoluției de până acum a celor două formații în grupele Cupei Regelui – victorii pe linie pentru timișoreni, un singur succes pentru alb-negrii,obținut în fața Stelei – cât și a istoriei recente a disputelor directe.

Ultimul meci oficial dintre rugbiștii timișoreni și cei ai Universității s-a încheiat cu 48-14 în favoarea celui dintâi, scor obținut acum patru luni, chiar sub Feleac. În cea de a doua semifinală, formația care săptămâna trecută pleca steagul în fața „sarazinilor“, CSM Olimpia București, va da piept cu actuala campioană, CSM Știința Baia Mare. Finala competiției este programată în 12 septembrie, pe arena „Arcul de Triumf“ din București.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns