Secretara unei primării din Timiş a înnebunit prefectura

giarmata 1

O localitate apropiată de Timişoara se confruntă cu o problemă ce pare, momentan, fără ieşire. Totul porneşte de la modul în care secretara instituţiei înţelege să (nu) îşi îndeplinească sarcinile de serviciu, exasperând nu numai primarul şi angajaţii unităţii, dar chiar şi personalul Prefecturii Judeţului Timiş.

Este vorba de Cristina Codreanu, care lucrează ca secretar de circa un an la Primăria Giarmata, perioadă în care a fost văzută foarte rar prin instituţie. Din acest motiv, activitatea primăriei este foarte îngreunată, iar multe dintre proiectele pe care localitatea a reuşit să le promoveze sunt în pericol de a nu putea fi duse mai departe.

Primarul comunei, Virgil Bunescu, spune că îi este aproape imposibil să asigure o desfăşurare normală a activităţii în primărie, atâta vreme cât secretara ori nu vine la serviciu, ori, atunci când este prezentă, refuză să presteze obligaţiile prevăzute în fişa postului.

„Nici măcar nu mai putem face şedinţe de consiliu local, din cauza doamnei secretare. Nu vrea să avizeze absolut nimic, stau oamenii şi aşteaptă după unele documente şi dumneaei nu îi pasă. Nu putem introduce gazul la Cerneteaz pentru că nu vrea doamna secretară. Tot timpul port corespondenţă cu juriştii prefecturii, pentru a debloca, cât de cât, situaţia”, spune primarul.

Atitudinea Cristinei Codreanu i-a scos din sărite şi pe angajaţii primăriei, care au întrerupt, în câteva rânduri, programul de activitate, în semn de protest faţă de ceea ce face secretara instituţiei. De asemenea, cetăţenii din comună sunt foarte revoltaţi pentru că li se refuză eliberarea unor documente care cad în sarcina secretarei.

Scandalul a ajuns şi la prefectură, care a decis ca secretara să fie cercetată în Comisia de disciplină. Timpul a trecut, însă, fără a fi luată o măsură fermă, astfel că situaţia de la Giarmata se menţine tensionată. Prefectul Mircea Băcală cunoaşte problema, mai ales că secretara din Giarmata a făcut un adevărat circ chiar şi în prefectură.

„Doamna secretară este în cercetare disciplinară. A venit aici şi a făcut scandal, s-a luat de jurişti, a fost foarte neplăcut. A trimis o avocată să o reprezinte, însă atitudinea dumneaei este foarte ciudată, pentru că înşişi martorii propuşi de doamna secretară nu au fost de acord ca avocată să fie prezentă la audieri. Suntem într-o situaţie delicată, pentru că astfel de oameni sunt foarte pricepuţi şi iscusiţi în a căuta motive formale prin care să acţioneze în instanţă”, a declarat prefectul Mircea Băcală.

Pe scurt, toată lumea admite că secretara are un comportament anormal, însă birocraţia şi vidul legislativ fac imposibilă luarea unor măsuri care să facă ordine în Giarmata.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Secretara unei primării din Timiş a înnebunit prefectura

  1. NA SEMNAT UN CONTRACT SE LUCRU ? DACA DA ,ATUNCI DACA NU INDEPLINESTE SARCINILE DE SERVICIU POATE FI REZILIAT DUPA O DEJBATERE IN PLENUL PRIMARIEI .UNDE ESTE PROBLEMA ? SAU E O STIRE CA ORI CARE SI ATIT!!!!

  2. Din profilul de Facebook al dânsei reiese ca este o useristo-pedelista convinsa. Ea a ajuns ca soldatul japonez ce ducea o lupta de gherila în Filipine, la vreo 27 de ani de la sfârșitul războiului. Niku Shordan, madam Turcana, bai Monico Macovei, spuneți doamnei ca războiul s-a încheiat. Sa știe și dansa.

  3. In articol sunt informatii cât se poate de reale. Din nefericire colegii „doamnei” trebuie sa suporte asta in fiecare zi. Ce face ” doamna” in institutie este depasit de orice imaginatiei. Este cunoscut comportamentul acesteia de aproape intreaga comunitate.

  4. Pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu se pot acorda sanctiuni in mod gradual pana la desfacerea contractului de munca.Legea impune anual un control medical,printre altele si cel psihologic.Exista in Timisoara centru de testare psihologica,poate nu-i apta femeia,si atunci chestia e simpla.

  5. Eu stiu ,ca se poate da si afara . Doar nu este obligatoriu sa o tina pe post, asta daca nu este „pila”cuiva. Atatia tineri fara servici sau persoane care isi doresc un loc de munca si figuranta asta este tinuta pe post. De ce ?

  6. Nu pot sa confirm exact ce sa intamplat cu doamna secretara, dar stiu ca este competenta si este usor sa fi victima unui grup de functionari publici care au fost uitati in functii de pe vremea lui raposato Ceausescu care promoveaza si stabilesc reguli si ordine contra legilor de drept. Si pot sa confirm acest fapt. Eu sunt emigrat in Portugalia si suntem proprietarii unei case cu gradina in Giarmata, am aduso pe mama la diferite tratamente si operatii medicale in Lisabona deoarece este foarte bolnava, intre timp am decis sa vindem casa de la Giarmata si sa intors in tara sa o putem vinde pentru ca aveam un cumparator interesat. Normal aceasta tranzactie trebuia facuta in maxim 3 luni, dar acum suntem amestecati intr-un adevarat cosmar, parinti mei si noi stam in aceasta propritate din anul 1982- 1983 inca imi aduc aminte de Ana Wagner( proprietara casei de origine germana) care avea grija de mine si sora mea cand parinti erau la lucru si doresc sa mentionez ca mama a servit aceasta comunitate timp de mai bine de 30 de ani hranind mii de gurii cu paine pentru ca era una dintre oameni de baza ai brutariei din Giarmata. Dar in 1995-1996 parinti mei au cumparat casa cu legea 112 in rate cu foarte mari sacrifici si efort au platit toate ratele si am liquidat toate datoriile ce le aveam in contractul de vanzare cumparare cu primaria Giarmata. Acum descoperim ca am fost amarnic inselati de primarie si functionarii acesteia sau mai bine cei care au ocupat anumite functii si acum ocupa, sunt intradevar foarte incompetentii, acum aflam ca in perioada in care mama este in Portugal ia la tratamente, primaria ne vinde parte din gradina fara nici o comunicare sau informatie brevie si mai aflam ca de fapt nu suntem proprietari lotului de casa. Am recurs la curtea de apel din Timisoara si acum asteptam sentita din care aflam acum ca ne este respinsa cererea de rectificare a registrului de carte funciara. Pana cand in Romania legile sunt de partea coruptiei si contra oamenilor care contribuie cu impozite si isi platesc dotoriile fata de stat ?

Lasă un răspuns