Se întâmplă la Timişoara: o poveste de iubire care a venit cu semnale luminoase și cu… sirene

Erau amândoi tineri și dispuși să lucreze în slujba aproapelui. Elena tocmai venise în capitala Banatului, din Bucovina, mai exact de la Rădăuți, și își căuta de lucru ca asistent medical. Paul terminase Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar, fiind atras de medicină, de doi ani aștepta să se efectueze angajări la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, unde voia să ocupe un post de ambulanțier.

”Este suficient să-ți dorești cu adevărat ceva și se va întâmpla. Eu mi-am dorit toată viața să fiu fericită”, mărturisește Elena, femeia pe care dragostea a atenționat-o prin semnalizări luminoase și sonore cu girofar și sirenă.

De două ori la același curs

După ce a făcut voluntariat ca asistentă o toamnă întreagă și o bună parte din iarnă, Elena s-a înscris în urmă cu doi ani pentru a urma încă o dată cursul de resuscitare și prim-ajutor organizat la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș. A căutat fericirea – materială, credea atunci, pe vremea în care un loc de muncă era esențial -, și a găsit în primul rând împlinirea sufletească.

”Era 10 februarie 2014. De prima dată când l-am văzut, am știut că el este alesul”, spune Elena. Așa le-a fost scris, iar reciprocitatea a existat din primul moment. ”Din prima clipă am simțit acel ceva special”, completează Paul.

Norocul îndrăgostiților

La scurt timp de la prima privire, erau amândoi angajați la Serviciul de Ambulanță. El activa pe o mașină de transport pacienți, iar ea, pe o autoutilitară de tip B, echipajul fiind format din ambulanțier și asistent.

”Ne interesam unul de celălalt, dar fiecare își vedea de viața lui. După mai bine de o lună, în 15 martie, am avut prima întâlnire, după care el a plecat la București cu un pacient. La întoarcere a venit cu bagajul la mine la ușă și de atunci suntem împreună”, spune Elena.

Munca în ture era însă un impediment în calea dragostei lor, astfel că Paul a solicitat transferul pe aceeași tură cu Elena, fără a specifica motivul. ”Am avut noroc. Dispecerul ne-a repartizat pe aceeași mașină. Nimeni de la serviciu nu știa că suntem împreună. Acest fapt a rămas un secret încă mult timp”, mărturisește Elena.

”Ca un girofar”

Păstrarea secretului dragostei lor l-a făcut, la un moment dat, pe Paul să se schimbe la față. Un polițist prezent la un caz a rămas fermecat de frumusețea Elenei și nu mai prididea cu complimentele. ”Paul arăta ca un girofar”, râde Elena, amintindu-și de o solicitare la un pacient cu agitație psihomotorie. Alteori, Paul stătea ca pe ghimpi, când un bolnav psihic era singur în dubă cu Elena…

Colegii o suspectau de o… criză de fiere

La trei luni de la prima întâlnire a celor doi, colegii încă nu bănuiau nimic. Ba mai mult, erau în jurul Elenei, încercând să o ajute pentru o presupusă criză de fiere. ”În iunie am rămas însărcinată. Mă simțeam rău și vomitam des. Colegii credeau că am o colică biliară”, își amintește Elena.

Maya și o familie fericită

Micuța Maya a împlinit de curând vârsta de doi ani. E copilul dorit și iubit al familiei Rusmir, un cuplu tânăr al Serviciului Județean de Ambulanță Timiș.

”Paul a fost alături de mine mereu: în sala de naștere, pe parcursul zilelor de spitalizare și în fiecare zi a vieții la treburi, dureri și bucurii”, spune Elena.

”Dacă nu aș fi lucrat la ambulanță nu știu cum aș fi cunoscut-o”, se întreabă Paul, care crede însă că așa le-a fost scris.

Nu este singurul cuplu pentru care sirena a anunțat o poveste de iubire la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș. La stația din Deta, o jumătate dintre cele zece asistente sunt căsătorite cu ambulanțieri. La Lugoj, sunt patru familii, iar numărătoarea ar putea continua…

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns