Scandalul Volkswagen: 11 milioane de mașini înșelau testele de emisii

Foto: Facebook

Producătorul german de automobile Volskwagen a emis marți un comunicat oficial în care admite dimensiunea reală a înșelătoriei depistate inițial în SUA. Concret, nu mai puțin de 11 milioane de mașini vândute în mai multe țări sunt echipate cu un software care scunde adevăratul nivel al poluării.

Volkswagen a fost acuzat de oficialii SUA că a manipulat rezultatele testelor legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale.

Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Luni, acţiunile Volkswagen au scăzut la Bursa de la Frankfurt cu 19,4%, cea mai mare scădere din ultimi 6 ani, după ce autorităţile de reglementare din SUA au acuzat compania germană de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Problemele Volkswagen au afectat şi alte companii auto, acţiunile BMW şi Daimler înregistrând o scădere de aproximativ 4%. Din cauza declinului acţiunilor VW a pierdut aproximativ 15 miliarde de euro (16,9 miliarde de dolari) din capitalizarea de piaţă.

CEO-ul companiei, Martin Winterkorn, a fost demis. Acesta va părăsi postul până la sfârșitul săptămânii, anunță presa germană.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns