SAVUROS. Ce a postat pe Facebook un timişean renumit

Un renumit timişean a fost împiedicat să ajungă în America pentru că… nu are loc de veci.

Filosoful Mihai Şora a relatat pe pagina personală de Facebook un episod neobişnuit din viaţa sa.

„Acum trei ani – adică ultima dată când am încercat să fac o călătorie în îndepărtatele Americi –, doamna de la agenția de turism ne-a dat o listă lungă (cât o zi de luni) cu actele necesare pentru viză, înainte de interviul care urma să aibă loc, conform procedurii, cu un funcționar al ambasadei.

Luiza, cetățean francez, era scutită de toate aceste formalități (inclusiv de interviu). Mie, însă, mi-au cerut – pe lângă dovada unui <<depozit>> de două mii de dolari în cont (n-aș avea de unde să-i adun nici într-un an, darămite într-o lună) – un act care să ateste, <<dată fiind vârsta dumneavoastră>>, a precizat amabila doamnă de la ghișeu, că posed un loc de veci în România (ceea ce ar fi înlăturat, pesemne, suspiciunea <<organelor>> americane că aș dori să emigrez).

Loc de veci nu aveam (cum nu am nici astăzi), așa că am renunțat la excursie. Întâlnindu-ne odată la București și știind cât îmi doresc să ajung acolo, Toma Pavel mi-a promis, la un moment dat, o invitație (care, se pare, ar fi simplificat mult obținerea vizei); dar Toma a uitat de promisiunea lui îndată ce a urcat în avion.

Încă mai sper că voi traversa Oceanul (și voi vedea cascada Niagara). Chiar de va trebui, înainte de bucuria asta, să fac rost de un loc de veci”, a scris Mihai Şora pe contul de socializare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns