Şapte lucruri despre cafea pe care e util să le ştii

Cafeaua trebuie tratată cu respect şi cu pasiune. Sunt anumite lucruri pe care orice barista din lume şi-ar dori să le ştii, notează thekitchn.com.

1. Cafeaua neagră nu are nevoie de lapte. Laptele îţi poate fi de mare ajutor atunci când bei o cafea care nu se evidenţiază prin nimic sau una lăsată o zi întreagă pe masă. Dacă-l adaugi însă la o cafea de calitate, nu vei face decât să-i distrugi aromele deosebite, unice.

2. Spuma de lapte face cafeaua mai dulce. Pe măsura ce temperatura laptelui creşte, lactoza devine mai solubilă, iar gustul de dulce se amplifică. Trebuie să ştii că atunci când un barista îţi pregăteşte un espresso delicios cu spumă de lapte va fi mult mai dulce. Aşadar, ţine cont câte linguriţe de zahăr pui în cappuccino.

3. Un barista îţi va măcina boabele de cafea, atunci când cumperi un pachet, dar ar prefera să faci asta tu acasă. Pentru că se pierd aromele.

4. Acel dublu, triplu, mocha frappe cu alune şi spumă pe care-l comanzi este un compromis care nu se prea poate numi cafea.

5. Nu ar trebui să te îngrijoreze atât de mult etichetele. Te deranjează să nu ştii dacă eşti servit cu o cafea organică autentică? Există numerose dezbateri pe această temă a etichetelor în industria cafelei. De multe ori însă, producătorii mici nu-şi pot permite o etichetă organică, dar asta nu înseamnă că nu au o producţie de calitate. Aşa că, în loc să insişti pe certificatul de provenienţă, lasă-l pe barista să-ţi spună tot ce ştie despre cafeaua respectivă, de unde vine şi cine a produs-o, înainte de a judeca.

6. Tratează cafeaua ca pe un lux. Se investesc timp şi efort în recoltă şi producţie până când cafeaua ajunge în pachet. Nu trebuie să te mire că o cafea bună costă mai mult.

7. Să faci o cafea bună îţi ia mai mult timp. Nu cere ca barista să-ţi prepare cât mai repede cafeaua. O poţi cumpăra de la dozator, doar apăsând pe un buton, dar să fii sigur că nu e acelaşi lucru.

Sursa: gustarte.ro

Foto: ro.printerest.com


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns