Șah: Marius Manolache a câştigat turneul memorial „Pius Brânzeu”

Întrecerea memorială de şah „Pius Brânzeu” şi-a desemnat, ieri, câştigătorul.

Marele trofeu i-a revenit lui Marius Manolache, de la gazda CS Studenţesc Medicina Timişoara, învingător pentru a doua oară în noul format al turneului, el reuşind să repete isprava din 2013 şi să-l bată pe campionul de anul trecut, Vladislav Nevednichy, sportiv legitimat la un alt club de pe Bega, AEM Luxten.

Memorialul Pius Branzeu sahDe altfel, cei doi sunt singurii câştigătorii de când competiţia se află în organizarea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Nevednichy triumfând şi el de două ori, prima dată în 2012.

Pe locul al treilea la ediţia din acest an s-a clasat Dan Bogdan, de la ACS Şah Club Vados Arad. Manolache a strâns şapte puncte, iar ceilalţi doi şahişti de pe podium – şase puncte şi jumătate.

La feminin, prima a fost Corina Peptan (CSM Bucureşti).

Fondul de premiere în valoare totală de 16.600 de lei a atras 83 de sportivi. Trei dintre ei au fost sârbi, iar unul, surpriză, galez! Marele câştigător a plecat acasă cu 3.000 de lei, al doilea clasat a primit 2.000 de lei, iar ocupantul poziţiei a treia – 1.800 de lei.

Marasescu Grunberg„A fost o ediţie reuşită a Memorialului <<Pius Brânzeu>>, Timişoara merită un asemenea turneu la ce activitate şahistică are acest oraş. An de an avem parte de un turneu foarte disputat, desigur, în limitele fair-play-ului, şi asta pentru că mulţi sportivi şi-l doresc în panoplia de trofee. La ediţia din 2015 am avut şi un galez printre participanţi, invitatul familiei Foişor, el clasându-se pe la mijlocul clasamentului. Vreau să mulţumesc conducerii universităţii pentru condiţiile asigurate şi Consiliului Local Timişoara pentru finanţare”, ne-a declarat directorul CS Studenţesc Medicina Timişoara, Ioan Mărăşescu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns