RUGĂ MARE, cu cânt şi joc, într-o localitate timişeană

O localitate timişeană se pregăteşte de sărbătoare. În 29 iunie, de praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, va fi rugă în satul Temereşti, de lângă Făget, iar după îndătinata liturghie săvârşită la biserică, lumea se va bucura de un spectacol folcloric pe cinste, susţinut de solista de muzică populară Ramona-Ilieşi Drăgan, de Costel Bambu şi Formaţia Fraţii Drăgan, care-i vor îndemna pe participanţi la joc şi voie bună.

„Cred că m-am născut cu pasiunea pentru cântec, care se poate explica genetic: mama mea a cântat în tinerețe dar, neavând cine s-o sprijine a trebuit să renunțe la muzică. Eu îi duc visul mai departe. Prima mea apariție pe scenă a fost la vârsta de nouă ani și s-a petrecut la Casa Studenților din Timișoara, la un festival de folclor.

Am avut emoții foarte mari și doar atât țin minte că îmi tremurau foarte tare picioarele. Nu știam atunci decât două melodii, una din repertoriul Ramonei Vița, pe care o admiram și o admir in continuare foarte mult, iar cealaltă aparținând Nicoletei Voica”, îşi aminteşte solista.

La Temereşti, ea va susţine un recital împreună cu soţul său, instrumentistul Silviu Drăgan, şi cu fratele acestuia, Ovidiu, care a deprins de la cel dintâi tainele saxofonului.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns