România, recomandată de un site străin pentru următoarea vacanţă. Două dintre obiectivele propuse spre vizitare sunt din vestul ţării

Un site cunoscut din străinătate, Bright Side, a făcut o recomandare de vacanţă cititorilor săi, iar destinaţia este chiar frumoasa noastră ţară.

Cele mai multe obiective recomandate sunt din Transilvania, dar găsim,  între recomandările site-ului străin o destinație din Banat, Cascada Bigăr, și Castelul Corvinilor, din Hunedoara, acestea fiind cele mai apropiate de noi dintre obiectivele turistice propuse.

Descrierea realizată de cei de la Bright Side pentru ţara noastră este una demnă de fală: „România: una dintre ţările cele mai misterioase şi frumoase din Europa. Străzile sale pavate, pădurile misterioase şi clădirile bine pătrunse de spiritul medieval vă vor captiva. Această ţară vă va fascina cu frumuseţea sa umilă, Carpaţii semeţi şi fresce vechi ale mănăstirilor ortodoxe. Cel mai de preţ lucru al României sunt castelele medievale magnifice, conform legendei, Contele Dracula a trăit în unul din ele.”

Articolul este urmat de o serie de fotografii, toate realizate în cele mai frumoase locuri pe care le are România şi de recomandarea conform căreia: „Dacă doriţi o călătorie în trecutul captivantei Europei, îndemnul echipei Bright Side este să vizitaţi această ţară pitorească, unde fiecare colţ respiră istorie şi legende”.

Biertanul face parte dintre primele aşezări germane de saşi din Ardeal. Complexul arhitectural medieval este alcătuit din biserica şi centura de fortificaţii, fiind amplasat în centrul aşezării, pe un deal.

Biertan

Bright Side recomandă și un obiectiv din Banat, mai exact din județul Caraș-Severin.

Cascada Bigăr, monument al naturii, este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume. Cascada este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de muşchi.

Bigar

Castelul Hunedoarei, numit şi Castelul Corvinilor, al Corvineştilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinaţii de basm din Europa”.

Castelul Corvinilor

Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcţie medievală cu dublă funcţionalitate (civilă şi militară) din România aflată încă “în picioare”.

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns