Regal folcloric la Festivalul „Topul Primăverii”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează, în perioada 23 – 24 aprilie, cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului-concurs „Topul Primăverii”, o manifestare ce le va prilejui iubitorilor de folclor întâlnirea cu îndrăgiţii solişti Andreea Voica (foto), Constantin Enceanu și Adrian Stanca.

„Evenimentul are ca scop promovarea tinerilor interpreți de muzică populară cu vârste cuprinse între 15 – 25 de ani şi este structurat în două părți: în 23 aprilie, la ora 12, la sediul Centrului de Cultură și Artă va avea loc o preselecție a participanților, iar în 24 aprilie, la sala <<Capitol>> a Filarmonicii <<Banatul>>, de la ora 18, 30, se va desfăşura competiția celor mai buni reprezentanți ai folclorului muzical, în cadrul unui spectacol. Acompaniază orchestra Ansamblului Profesionist <<Banatul>>, dirijată de Sebastian Roșca.

Nume importante muzicii populare româneşti – Andreea Voica, Constantin Enceanu și Adrian Stanca – vor oferi spectatorilor momente de neuitat, alături de Iulia Mihai, laureata ediției anterioare a festivalului. La gala folclorică vor participa, de asemenea, membrii formației de dansuri <<Juniorii Banatului>>, îndrumaţi coregrafic de Brândușa și Nicolae Stănescu, și ai Formației de Tineret din cadrul Ansamblului <<Banatul>>, coregrafia Floare și Grigore Munteanu”, anunță directorul festivalului, prof. Adrian Scorobete.

Cei mai buni concurenţi vor fi recompensaţi substanţial. Câştigătorul Premiului I va primi 3.000 lei, ocupantul locului secund 2.000 lei, iar interpretul distins cu Premiul al III -lea – 1.000 lei. De asemenea, juriul va mai oferi patru premii speciale, în valoare de 600 lei fiecare. Festivalul este finanțat de Consiliul Județean Timiș. Condițiile de participare și informații suplimentare se găsesc pe site-ul instituției, www.ccajt.ro. Concursul va fi preluat de către TVR3 și TVR Timișoara.

Accesul la spectacol se face pe baza invitațiilor gratuite, disponibile în zilele lucrătoare la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1, Timișoara, cu începere de la ora 10.

Foto: Radio Timișoara


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns